Breaking

Yan Wenda: Regent Usman Wanimbo moet aan het einde van zijn ambtstermijn een goede indruk maken op de Tolikara-gemeenschap




Als teken van dankbaarheid en dankbaarheid voor haar afstuderen droeg Yohana Murib, een van de middelbare scholieren (SMA) Kanggime State, Tolikara Regency, Papua Province, spontaan haar leraar vaak rond het schoolplein.

Dit ontroerende gedrag is zelfs viraal gegaan op sociale media en heeft serieuze aandacht gekregen van het publiek, vooral ambtenaren in Tolikara.
 
Het hoofd van Commissie II van de Tolikara DPRD, Yan Wenda, S. Sos, zei dat de uitdrukking van een vrouwelijke Papoea-leerling uit Tolikara Regency die haar leraar over het schoolplein droeg, buitengewoon was. Wat Yohana en haar vrienden deden, gebeurde spontaan omdat ze opgewonden en blij waren om de resultaten van hun afstuderen te horen.

Om deze reden moet Regent Usman Wanimbo of afgekort als UGW, voordat zijn ambtstermijn afloopt, een goede indruk maken op de Tolikara-gemeenschap door serieuze aandacht te besteden, vooral op het gebied van onderwijsfondsen.

"Omdat het een vorm van studentgenegenheid is voor de leraar. Dit is een uiting van dankbaarheid van studenten aan hun docenten. De leraar heeft 3 jaar gediend om onze kinderen oprecht en geduldig te onderwijzen en kennis door te geven, totdat ze zijn afgestudeerd", zei Yan Wenda zondag 8 mei 2022 aan Pacific Pos telefonisch.

In dit verband heeft de wetgever van de Tolikara DPRD de regentschapsregering van Tolikara (Pemda), in dit geval de regent en plaatsvervangend regent van Tolikara, gevraagd om serieuze aandacht en waardering te schenken aan de leraren die 3 jaar in het gebied hebben gediend.

Daarnaast is er speciale aandacht van de lokale overheid nodig om studenten die uitblinken in de vorm van beurzen te belonen voordat de termijn van de Tolikara Regent dit jaar afloopt.

"Het is de hoop van een student genaamd Yohana Murib dat ze speciale aandacht van de lokale overheid krijgen om een studiebeurs te kunnen krijgen, voordat de termijn van de Tolikara Regent afloopt, zodat hun droom om door te studeren naar het hoger onderwijs kan worden realiseerde. Dit moet dus worden ondersteund', zegt Yan Wenda.
 
Bovendien, zegt Yan Wenda, zijn de fondsen voor Speciale Autonomie vanaf 2022 rechtstreeks door de centrale overheid overgemaakt naar elk district in Papua. En Tolikara Regency ontving een vrij grote budgettoewijzing, die ongeveer Rp was. 200 miljard, specifiek voor speciale autonomiefondsen voor de begroting 2022.

“Dit is het moment waarop de Otsus-middelen direct door de centrale overheid worden overgemaakt naar regentschappen, te beginnen in 2022. Bovendien heeft Tolikara een vrij grote budgettoewijzing gekregen van ongeveer Rp. 200 miljard", legde hij uit.

Hij vervolgde dat, terwijl de ambtstermijn van de Tolikara-regent dit jaar afloopt, de idealen van deze kinderen moeten worden gerealiseerd om hun opleiding naar een hoger niveau te kunnen voortzetten. Het moet dus geholpen worden door beurzen te verstrekken. Want deze kinderen zijn onze troeven en opvolgers die dit gebied in de toekomst zullen bouwen.

"Dus laat ze niet stoppen met studeren alleen vanwege de kosten, ook al weten we dat de fondsen voor onderwijs vrij groot zijn in het Special Autonomy Fund", zei de politicus van de Tolikara Democratische Partij.

Daartoe vroeg de voorzitter van de Tolikara Democratische Partij-factie Regent Usman om Yohana Murib een prijs te geven door een aanbeveling te doen om een studiebeurs te krijgen, zodat Yohana Murib en haar vrienden hun studie aan een van de universiteiten kunnen voortzetten.

“Jaren geleden werden de fondsen voor Bijzondere Autonomie inderdaad beheerd door de Provincie van Papua, maar nu is het mechanisme veranderd. Het huidige overdrachtsmechanisme, van de centrale overheid, brengt rechtstreekse overdrachten naar hun respectieve districten. Waaronder Tolikara ook ongeveer Rp. 200 miljard Special Autonomy-fondsen overgedragen door de centrale overheid. Er moet dus ook rekening worden gehouden met onderwijsfondsen, omdat het budget dat door het centrum wordt uitbetaald, vrij groot is", benadrukte hij.

Daarvoor, voegde hij eraan toe, moet hij aan het einde van de ambtstermijn van regent Usman Wanimbo een goede indruk maken, die de mensen van Tolikara niet kunnen vergeten. Zodat de goedheid en resultaten van zijn prestaties altijd worden onthouden. Want door het verstrekken van beurzen aan dit Papoea-meisje (Yohana Murib) hielp het indirect de last voor de twee ouders van het kind te verminderen.

"Zelfs contractleerkrachten die zich jarenlang hebben toegewijd aan het lesgeven in het achterland van Tolikara, moeten aandacht en waardering krijgen", zegt Yan Wenda.

BRON: https://www.pasificpos.com/yan-wenda-diakhir-masa-jabatan-bupati-usman-wanimbo-harus-torehkan-kesan-baik-untuk-dunia-tolikara/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.