Breaking

 PLN moedigt Papoea-mkmo's aan om te upgraden met behulp van het TJSL-programma



PT PLN (Persero) stimuleert de ontwikkeling van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (mkmo's) in Papoea, zodat ze kunnen upgraden om hun concurrentievermogen te vergroten via het Social and Responsibility Program (TJSL).

Senior Manager Finance, Communication and Finance van PLN Main Unit for Papua and West Papua Region, Rio Widiya Nugraha in Jayapura, woensdag, zei dat de TJSL-programmahulp onder andere werd verleend aan bedrijfsgroepen, namelijk de Arso 14 Agribusiness Center Group in Keerom Regency en de Catfish Cultivation Group in het regentschap op de Yapen-eilanden.

"De hulp die we bieden is een vorm van PLN's toewijding om de verwezenlijking van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG) te ondersteunen", zei hij.

Zijn partij is volgens Rio niet alleen gericht op het leveren van elektriciteit, maar wil ook meewerken aan het verbeteren van het leven van mensen, namelijk fatsoenlijk werk en economische groei.

"Beginnend met het geven van training en vervolgens het assisteren van twee PLN-coaches die zich bezighouden met het planten en verwerken van fruit en het kweken van meervallen, kunnen we eindelijk verder groeien", zei hij.

Hij legde uit dat het PLN-klasse-upgradeprogramma naar verwachting de winst van zakelijke actoren zal verhogen met veel productie, kwaliteit en acceptabel voor de markt.

"De inspanningen die we leveren, zijn een vorm van PLN's toewijding aan het creëren van duurzame economische ontwikkeling. In de toekomst zal de MSME-groep een van de pijlers van de lokale economie worden en kan ze de kwaliteit en kwantiteit van de productie blijven verhogen, zodat ze kunnen goed concurreren met andere bedrijven, "zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de hulp voor de Arso 14 Agribusiness Center Group in de vorm van koelkasten en extra productiegrondstoffen was, terwijl voor de Catfish Cultivation Group, namelijk de toevoeging van 10 opslagtanks, 20.000 meervalzaden en veehouderijapparatuur zoals weegschalen en verpakking persmachines.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/697320/pln-dorong-umkm-papua-naik-class-passing-bantuan-program-tjsl

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.