Breaking

Papoea-Nieuw-Guinea versnelt de ontwikkeling van infrastructuur



Het bestaan van de Nieuwe Autonome Regio's (DOB) van Papua, namelijk de provincies Zuid-Papua, Centraal-Papoea en Papua Centraal-gebergte, zal de infrastructuurontwikkeling op de aarde van Cendrawasih versnellen.

Als er een nieuwe provincie wordt gevormd, worden automatisch nieuwe wegen en openbare voorzieningen aangelegd. Daarnaast zullen de APBD-gelden per provincie gericht zijn op infrastructuurontwikkeling die het leven van mensen faciliteert.

Papua heeft per 30 juni 2022 eindelijk 3 nieuwe autonome regio's, de Papoea's zijn opgelucht omdat ze eindelijk vijf nieuwe provincies hebben en de uitbreiding van deze regio is inderdaad hun verzoek.

Met het bestaan van nieuwe autonome regio's zijn er veel voordelen, waaronder maximale service aan Papoea's, evenals het versnellen van de ontwikkeling van infrastructuur.

Ayub Faidiban, algemeen voorzitter van de Papoea Family Association, verklaarde dat de uitbreiding van nieuwe autonome regio's de sleutel is om de ontwikkeling in Papua te versnellen. Met de toevoeging van nieuwe autonome regio's zal dit leiden tot de ontwikkeling van infrastructuur en human resources (HR) in Bumi Cendrawasih.

In zekere zin zullen er in Papua nieuwe infrastructuren worden gebouwd voor de verbetering van de regio. Komt er een nieuwe provincie, dan komt er automatisch een massale ontwikkeling. Allereerst natuurlijk de weg die aangelegd gaat worden, vooral die naar de provinciehoofdstad. Mensen kunnen genieten van gladde verharde wegen (geen macadam) en kunnen worden gepasseerd met de motor.

Als er meer verharde wegen in Papua zijn, des te beter omdat het de mobiliteit van de gemeenschap vergemakkelijkt. Deze infrastructuur is echt nodig omdat de mensen van Papua moeite hebben om zich te verplaatsen vanwege de geografische omstandigheden op aarde van Cendrawasih die te moeilijk zijn om gemotoriseerde voertuigen te passeren. Als er echter een snelweg is, zal dit de reistijd verkorten en brandstof besparen.

Infrastructuur in de vorm van wegen is het belangrijkste voordeel van de toevoeging van nieuwe autonome regio's en andere functies zijn het verbeteren van de economische toestand van de bewoners. Gemak van mobiliteit is de sleutel vanwege een snellere levering van goederen. Bovendien worden de goederen over land verzonden, niet door de lucht, wat erg duur is om te verzenden.

De zakenwereld in Papua zal fleuriger zijn vanwege het gemak van het kopen en verzenden van goederen. Hoe sneller de omzet van goederen, hoe beter, omdat het de wielen van de economie in Cendrawasih Earth zal bewegen. Bovendien zullen de kosten van verzenddiensten eenvoudiger en goedkoper zijn, zodat ook de prijs van goederen kan worden verlaagd.

Tot nu toe is er een sterk beeld dat de prijzen van goederen in Papua veel duurder zijn dan in Java, zelfs in DKI Jakarta, omdat de verzendkosten inderdaad duur zijn. Als de verzendkosten over land goedkoper zijn, wordt de prijs van het artikel automatisch verlaagd. Mensen zullen efficiënter en welvarender zijn. Dit is een positief domino-effect van de infrastructuurontwikkeling in Papua, dat door de overheid wordt verwacht.

Ondertussen verklaarde de Papoea-jongerenleider Charles Kossay dat de toevoeging van nieuwe autonome regio's een positief effect zou hebben op de aarde van Cendrawasih, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van menselijke hulpbronnen en infrastructuur. In zekere zin ligt de nadruk inderdaad op infrastructuur, want dat is wat Papua echt nodig heeft.

Logischerwijs komen er bij nieuwe provincies in Papua wegen en infrastructuur in de vorm van gebouwen. Beginnend bij het kantoor van de gouverneur, het gebouw van de DPRD (Regional People's Representative Council), Puskesmas en andere gebouwen. Ze zijn allemaal gebouwd met APBD-fondsen die bedoeld waren voor de gemeenschap.

Gebouwen met de status van openbare voorzieningen zoals Puskesma's en algemene ziekenhuizen zijn nodig voor de Papoea's omdat ze betere toegang tot gezondheid nodig hebben. Bij een ongeval of ernstige ziekte is er sneller hulp te krijgen. Daarnaast kunnen moeders veilig bevallen en direct hulp krijgen van de verloskundige, omdat de afstand van huis naar het ziekenhuis kleiner is.

Infrastructuur in de vorm van elektriciteitsleidingen zal ook worden genoten door de mensen van Papua. Er zijn gebieden die geen maximale stroom hebben ontvangen, dus als er een nieuwe provincie komt, zal worden onderzocht welke stroomvoorziening nodig heeft. Met elektriciteit zal het mensen helpen om 's nachts stil te bewegen en de misdaadcijfers te verminderen.
Elektriciteit die naar afgelegen districten in Papua gaat, is ook erg handig omdat mensen het voor verschillende dingen kunnen gebruiken. Beginnend met het aanzetten van de machine om te werken, koken met elektronische apparaten en voldoende licht krijgen om te studeren.

De gemeenschap zal ook niet afhankelijk zijn van generatoren of batterijen als er voldoende toegang is tot elektriciteit. Ze kunnen computers en laptops aanzetten, smartphonebatterijen opladen en hun bedrijf uitbreiden naar het online domein. De wereld van online handel in Papua krijgt een boost dankzij infrastructuur in de vorm van elektriciteit.

De toevoeging van Papoea-Nieuw-Guinea zal de ontwikkeling van infrastructuur versnellen in de vorm van verharde wegen, bruggen, DPRD-gebouwen, schoolgebouwen, gezondheidscentra en andere. Alles zal zeer gunstig zijn voor de vooruitgang van het Papoea-volk. Bovendien zal infrastructuur in de vorm van elektriciteit het leven van de bewoners van de aarde van Cendrawasih vergemakkelijken en hen de stroom van het moderne leven laten voelen.

BRON: https://www.deliknews.com/2022/07/31/dob-papua-percepat-pemkembang-infraktur/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.