Breaking

 Het potentieel van elke regio van Papoea is ontwikkeling, een bewijs van doelgerichte ontwikkeling



Het potentieel van elke regio in Papoea blijft zich sterk ontwikkelen. Dit is het bewijs dat de ontwikkeling die de regering tijdens het tijdperk van president Jokowi's leiderschap blijft intensiveren inderdaad zeer goed op schema ligt en ook effectief is.

Indonesië staat tot nu toe bekend als een land met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, dit kan niet los worden gezien van Papoea met de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen. Deze rijkdom heeft echter niet echt optimaal en optimaal kunnen worden benut, voordat uiteindelijk in het tijdperk van het leiderschap van de president van de Republiek Indonesië, Joko Widodo, bleef streven om de ontwikkeling in Indonesië rechtvaardig te maken en Cenderawasih Land te maken een prioriteit voor de ontwikkeling ervan.

Daarom is het ontwikkelingsbeleid in Papoea, dat een concreet bewijs is van de sterke inzet van president Jokowi door het opstellen van een presidentiële instructie (Inpres), de afgelopen tijd een van de belangrijkste aandachtspunten van de regering van Indonesië geworden, omdat er inderdaad zoveel een grote kloof.

Het Papua-ontwikkelingsprogramma heeft niet alleen betrekking op Trans Papua, maar omvat veel andere zaken, waaronder de levering van elektriciteit en ook de aanleg van diverse andere soorten infrastructuur. Het doel van de verschillende projectpolissen is om het economische isolement dat tot nu toe in Papua is ontstaan te kunnen doorbreken zodat alle Papoea's een veel beter leven kunnen ervaren. Bovendien blijft de regering inderdaad streven naar een rechtvaardige ontwikkeling met als uiteindelijk doel het stimuleren van de nationale economische groei als geheel.

Een van de dingen die is gebeurd, is Zuid-Papoea, dat de regering blijft aanmoedigen om een voedselopslagplaats te worden, zodat het de nationale voedselzekerheid kan ondersteunen, vooral in Oost-Indonesië. Dit is eigenlijk een potentieel dat eigendom is van Zuid-Papoea, maar tot nu toe niet kon worden geoptimaliseerd.

Vice-president van de Republiek Indonesië, Ma'ruf Amin, zei dat alle partijen zich moeten blijven concentreren om van Zuid-Papoea een nationale voedselschuur te maken, of het nu gaat om rijstcentra, visserijcentra of veeteeltcentra. Volgens hem moet bij de verkenning van Zuid-Papoea zelf als een gebied dat de potentie heeft om voedselopslag te ondersteunen, aandacht blijven voor de opvattingen van alle lokale gemeenschappen.

Daarom is de betrokkenheid van de inheemse Papoea's (OAP), die de elementen zijn die het land in hun eigen gebied het beste begrijpen, erg belangrijk in het hele ontwikkelingsproces. De vice-president benadrukte dat er met alle partijen een integrale aanpak geformuleerd moest worden, ook van stroomopwaarts tot stroomafwaarts en zorgde er ook voor dat de inheemse Papoea's erbij betrokken werden.

Bij deze gelegenheid nodigde vice-president Ma'ruf Amin zelf alle partijen uit om gezamenlijk de ontwikkeling van het welzijn van het Papoea-volk te kunnen blijven versnellen. Ondertussen zei de regent van Merauke, Romanus Mbaraka, dat Zuid-Papoea een overvloedig voedselpotentieel heeft, zoals landbouw, visserij, plantages, veeteelt en tuinbouw.

Volgens hem kunnen landbouwproducten in de regio zelfs worden genoten door andere regio's omdat hun rijstproductie en vleesproductie zeer overvloedig zijn. Dankzij de ontwikkelingsinspanningen van de overheid heeft de overvloed van al deze mogelijkheden eindelijk echt kunnen worden vervuld en veel beter kunnen worden ontwikkeld.

Bij een andere gelegenheid voerde het National Development Planning Agency (Bappenas) aan dat Papoea-koffie een grondstof zou kunnen worden die de economie van de hele Cenderawasih Earth-gemeenschap zou kunnen stimuleren, en dat het daarom steun van de regering nodig had. Gedeputeerde voor Regionale Ontwikkeling van Bappenas, Himawan Harioga verklaarde dat verschillende gebieden in Papoea potentieel hebben voor de ontwikkeling van koffie.

Tot nu toe heeft de regering consolidatie uitgevoerd met veel partijen die verband houden met de vier nieuwe provincies in Papua, namelijk Zuidwest-Papoea, Hoogland-Papoea, Centraal-Papoea en Zuid-Papoea. Deze consolidatie werd zelfs uitgevoerd samen met de eigenaars van gewoonterechten, zodat inderdaad alle door de regering uitgevoerde ontwikkelingen met het juiste doel waren uitgevoerd en de behoeften van de gemeenschap raakten.

Diego Romario de Fretes, politiek waarnemer van Papoea en de Cenderawasih Universiteit, benadrukte zelfs dat de ontwikkeling van de provincie in de Nieuwe Autonome Regio van Papoea het bosecosysteem helemaal niet heeft beschadigd. Ook het enthousiasme van de mensen die actief en direct betrokken zijn bij het ondersteunen van de versnelling van de ontwikkeling in Papua neemt met de dag toe.

De aanwezigheid en het bestaan van de Papua Steering Committee (BPP), die in overeenstemming is met artikel 68 A (UU nr. 2/2021) en PP nr. 106/2021 heeft volgens de waarnemer voor Papua-aangelegenheden, Frans Maniagasi, zijn taken uitgevoerd en functies, namelijk het uitvoeren van geïntegreerde coördinatie, synchronisatie, harmonisatie, evaluatie tot rapportage van zowel conceptualisering als praktijk aan ministeries en agentschappen (K/L) en provinciale, regentschaps-/stadsbesturen om ervoor te zorgen dat elke fase van het versnelde programma en ontwikkelingsfondsen inclusief de speciale autonomiefondsen zijn op schema en effectief.

Het valt niet te ontkennen dat de ontwikkeling van Papoea, die sinds het leiderschap van president Joko Widodo door de regering is geïntensiveerd, zeer goed op schema ligt. Het bewijs van de nauwkeurigheid van dit doel is de ontwikkeling van potentieel in elke regio in Papoea, zodat ze allemaal echt in staat zijn om al hun rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen veel beter te verwerken.

BRON: https://www.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.