Breaking

 De regionale begroting 2023 is nog steeds gericht op prioritaire programma's



De Jayawijaya Regency Government (Pemkab) zorgt ervoor dat de uitvoering van de 2023 master APBD gericht blijft op prioritaire programma's volgens de visie en missie van de Jayawijaya Regent en Deputy Regent.

Jayawijaya Regent, Jhon Richard Banua, SE, MSi verklaarde dat de APBD van 2023 gericht blijft op basisdiensten zoals onderwijs en gezondheid, die vanaf het begin een toezegging zijn geweest van de regering van Jayawijaya Regency.

"Het werkprogramma dat is opgenomen in de APBD 2023 verschilt niet veel van wat was geprogrammeerd in de APBD 2022", zei hij dinsdag (27/12), gisteren na het bijwonen van een sessie over de standpunten van facties in de Jayawijaya DPRD.
 
De regent zorgde er ook voor dat de voorbereiding van de APBD 2023 was aangepast aan de regels die het ministerie van Financiën had uitgevaardigd voor het gebruik van het Algemeen Toewijzingsfonds (DAU), dat was gepresenteerd voor onderwijs en gezondheid, dus alles was aangepast op die circulaire.
 
"We geven toe dat deze aanpassing aan het gebruik van de DAU ons te laat heeft gemaakt met het presenteren van het APBD-materiaal uit 2023 aan de DPRD, nu is het aangepast en begint het te worden besproken door de Jayawijaya DPRD volgens de voorschriften van het centrum," hij uitgelegd.

Vooruitlopend op de algemene verkiezingen, volgens de instructies van de centrale regering, voor de regentschapsregering van Jayawijaya, een budget opstellen voor de uitvoering van de fasen, of het nu gaat om de wetgevende verkiezingen, presidentsverkiezingen, Pilgub en de verkiezing van de Jayawijaya-regent en plaatsvervangend regent.

De regent van Jayawijaya voegde eraan toe dat de KPU bij de uitvoering van deze fase de APBN het meest gebruikte voor de stadia van de Pileg- en presidentsverkiezingen, terwijl de verkiezing van de regent en plaatsvervangend regent van Jayawijya, de regering budgetteerde voor de fasen die werden uitgevoerd door de KPU en Bawaslu.

"Later in 2024 zullen we opnieuw budgetteren voor de verkiezing van de Jayawijaya-regent en plaatsvervangend regent, voor de KPU en Bawaslu, omdat deze verkiezingen aan de gang zijn en in fasen verlopen volgens het schema van de KPU", concludeerde de Banua-regent.

BRON: https://cenderawasihpos.jawapos.com/cross-papua/pegunungan/28/12/2022/apbd-2023-masih- Fokus-untuk-program-prioritas/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.