Breaking

 West-Papoea zal nieuw toeristisch potentieel opnemen



De provinciale regering van West-Papoea zal nieuwe toeristische ontwikkelingen doorvoeren na de vrijlating van Raja Ampat en Triton Bay, die zijn opgenomen in de nieuwe autonome regio (DOB) van Zuidwest-Papoea.

Ruland Sarwom, hoofd van het bureau voor cultuur en toerisme van West-Papoea, zei dinsdag in Manokwari dat hij gegevens zou verzamelen over strategische toeristische locaties in de resterende gebieden van West-Papoea. "We kunnen niet langer trots zijn op Raja Ampat en Triton Kaimana omdat ze deel zijn gaan uitmaken van Zuidwest-Papoea. We zullen gegevens verzamelen over het toeristisch potentieel in West-Papoea", zei hij.

Ruland gaf toe dat zijn partij zou zoeken naar toeristisch potentieel dat later een icoon van West-Papoea zou kunnen worden. Dit komt doordat Raja Ampat, tot nu toe een vaste bestemming, eigendom is geworden van een nieuwe provincie. "Er is veel toeristisch potentieel, bijvoorbeeld Lake Anggi in het Arfak-gebergte, en stranden en koraal in Wondama, waaraan later kan worden gewerkt om toeristische iconen van West-Papoea te worden," legde hij uit.

De twee meren in het Arfak-gebergte zijn tot nu toe niet aangeraakt voor toeristische ontwikkeling, ook al wordt gezien dat ze een enorm potentieel hebben omdat de meren boven een hoogte van 2.950 boven de zeespiegel liggen.
 
Ruland zei dat het belangrijkste obstakel in de Arfak-bergen de toegang tot de weg is, die nog steeds vrij moeilijk te passeren is met het openbaar vervoer. "We zullen aanmoedigen om het professioneel te beheren, uiteraard ondersteund door goede toegang tot de weg en voorzieningen die aan elke bezoeker kunnen worden geboden", vervolgde Ruland.

Bovendien heeft West-Papoea zeer mooie stranden in de gebieden Manokwari en Wondama Bay die gepromoot kunnen worden als toeristische bestemmingen voor lokale en buitenlandse toeristen. "Ik denk dat de kusten in de districten Manokwari en Teluk Wondama een goed potentieel hebben als ze worden ontwikkeld en serieus worden genomen, omdat voorheen de focus van de stad op Raja Ampat lag", zei hij.

BRON: https://mataram.antaranews.com/berita/246018/papua-barat-akan-mendata-potential-wisata-baru

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.