Breaking

 PHRI Jayapura: De situatie in Kamtibmas speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de economie



De Vereniging van Indonesische Hotels en Restaurants (PHRI) van Jayapura Regency, Papoea, zei dat de veiligheidssituatie en de openbare orde (kamtibmas) een belangrijke rol speelden bij het verbeteren van de economie in de regio.

PHRI-voorzitter van Jayapura Regency, Bambang Zulhadi, zei dinsdag in Sentani dat de economische cyclus in dit gebied nog steeds afhangt van de gunstige situatie van veiligheid en orde.

"We hopen dat de veiligheid goed gehandhaafd blijft, zodat de lokale regionale overheid stappen kan ondernemen om de omloopsnelheid van het geld in Jayapura Regency te verhogen," zei hij.

Zulhadi hoopt ook dat het bestaan van drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) in Papoea de economische activiteit niet zal vertragen, vooral niet op Sentani Airport, de economische toegangspoort tot het land van 'Kenambai Umbai'.

"We hopen echt dat de veiligheid wordt gehandhaafd, omdat het een onderdeel is van het ondersteunen van de bezettingsgraad van hotelkamers in Jayapura Regency," zei hij.

Daarnaast wil hij dat de weginfrastructuur Sentani-Depapre snel wordt gerealiseerd, zodat bezoekers toeristische attracties in Jayapura Regency kunnen bezoeken.

"Want dat zal ook een impact hebben op het verbeteren van de economie van de mensen die in de dorpen zijn en beheerders van toeristische objecten", zei hij opnieuw.

Hij zorgde ervoor dat als de veiligheid in de toekomst gegarandeerd blijft, de economie in Papua sneller zal groeien en dat dit gevolgen zal hebben voor hotels en restaurants in Jayapura Regency.

Hij voegde eraan toe dat deze omstandigheden de lokale economie dus veerkrachtiger zouden maken tegen de potentiële impact van een economische vertraging in 2023.

"Om deze reden moet de veiligheid worden gehandhaafd, zodat de economische activiteit in Kenambai Umbai op een normaal niveau kan blijven", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/697287/phri-jayapura-situasi-kamtibmas-berperan-penting-terhadap-peningkatan-economy

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.