Breaking

 Gemeenschapsleider Genyem: Papoea heeft een tijdelijke gouverneur nodig



Nadat de gouverneur van Papua Lukas Enembe ziek is gemeld en nog in de juridische procedure zit, blijkt het gevolgen te hebben voor de openbare dienstverlening in de provincie Papua.
 
Hierover wordt door een aantal partijen in Papoea geklaagd. Als reactie op deze omstandigheden zei gemeenschapsleider Genyem Esau Tegai dat de provinciale regering van Papoea een interim-gouverneur nodig had om Lukas Enembe, die momenteel ziek is, te vervangen.

Aan de andere kant heeft de Provinciale Regering van Papua ook geen vice-gouverneur die de dagelijkse taken van de gouverneur van Papua vervangt. Dit werd overgebracht door Esau Tegai toen hij in Sentani Jayapura, Papoea was.
 
Esau onthulde dat, zodat de openbare diensten niet worden verstoord, er een tijdelijke ambtenaar moet zijn, zodat de wielen van de regering goed blijven draaien zonder de belangen van het Papoea-volk op te offeren.

Esau legde uit dat de zaak die Lukas Enembe in de val lokte, meestal waar was, omdat werd gezien dat er misbruik was gemaakt van het PROSPEK-budget (Village Development Strategic Program), waardoor de ontwikkelingsresultaten niet door de gemeenschap werden gevoeld.

Het publiek vermoedt dat dit waar is, dus er moet een onderzoek worden ingesteld door de KPK, zei Esau.

Esau is van mening dat de fout van Lukas Enembe verband hield met het gebruik van overheidsgelden, dus de zaak viel niet onder het gewoonterecht en moest de overheidsvoorschriften of de staatswet volgen.

Ondertussen, met betrekking tot Lukas Enembe die wordt bevestigd als hoofd van de belangrijkste stammen in het land Papoea, kan Lukas Enembe volgens Esau niet dienen als het hoofd van de belangrijkste Papoea-stammen omdat hij geen legitimiteit heeft.
 
Dominikus Sorabut's benoeming van Lukas Enembe tot hoofd van de belangrijkste Papoea-stam was eenzijdig en er was geen coördinatie met andere stamhoofden, daarom verwierp zijn partij dit, concludeerde Esau.

BRON: https://wartaeconomic.co.id/read453807/figur-society-genyem-papua-butuh-pejuang-sementara-gubernur

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.