Breaking

 Disdukcapil Biak is klaar om Digital KTP te bedienen



De Dienst Bevolking en Burgerlijke Stand of Disdukcapil van Biak Numfor Regency, Papua heeft digitale identiteitskaarten (KTP) gemaakt als bevolkingsdocumenten.

"Digitale identiteitskaarten zullen door de overheid worden geïntensiveerd om te anticiperen op het verlies van belangrijke documenten, want met deze digitale identiteitskaart hoeven bevolkingsdocumenten niet te worden afgedrukt of in een portemonnee te worden bewaard", aldus waarnemend hoofd van het Biak Numfor Bevolking en Burgerlijke Stand. Dienst, Mahasunu betreffende het maken van digitale identiteitskaarten in Biak, maandag (26/12/2022).

Mahasunu gaf toe, voor het maken van een digitale identiteitskaart volgens de bepaling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) dat er voorwaarden waren waaraan moest worden voldaan voor het maken van een digitale identiteitskaart.

Deze vereiste ondersteunt volgens Mahasunu de gemeenschap bij het maken van digitale KTP's.

Mahasunu zei dat digitale identiteitskaarten later in fasen zouden worden uitgevoerd voor inwoners die geen mobiele telefoons of een internetverbinding hebben, de Disdukcapil zou de inwoners van Biak Numfor Regency blijven bedienen.

"Disdukcapil zal gefaseerd diensten voor het creëren van digitale identiteiten blijven aanbieden", aldus waarnemend hoofd van het Biak Mahasunu Bureau voor Bevolking en Burgerlijke Stand.

Degenen die geen mobiele telefoons hebben, vervolgde Mahasunu, hebben nog geen netwerk, we zullen ze nog steeds bedienen in fysieke vorm en handmatige diensten zoals vandaag.
 
Om het gebruik van digitale identiteitskaarten populair te maken, heeft de Disdukcapil Biak Numfor volgens Mahasunu het bereik naar het publiek en andere belanghebbenden geïntensiveerd.

"Wij, de Disdukcapil van Biak Numfor, hebben digitale KTP's beschikbaar gesteld", zegt Mahasunu, die ook assistent 1 was van de regiosecretaris van Biak Numfor.

Mahasunu gaf toe dat bewoners met een digitale identiteitskaart deze snel kunnen gebruiken omdat deze op hun mobiele telefoon is opgeslagen en gemakkelijk mee te nemen is.

"Ja, dit is een nieuwe manier om aan digitale KTP's te komen voor inwoners van Biak Numfor", aldus de voormalige Inspectie van Biak Numfor.

Hij hoopt dat begin 2023 alle digitale KTP-aanvragen afgehandeld kunnen worden door bewoners die ze nodig hebben.

BRON: https://jubi.id/tanah-papua/2022/disdukcapil-biak-ready-melayani-ktp-digital/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.