Breaking

 Met betrekking tot Lukas Enembe onderzoekt de Corruption Eradication Commission de mannen van KADIN-baas Arsjad Rasjid



Het onderzoeksteam van de Corruption Eradication Commission (KPK) zal donderdag (29/12) de ondergeschikten van de voorzitter van de Indonesische Kamer van Koophandel en Industrie (KADIN), Mohammad Arsjad Rasjid Prabu Mangkuningrat, onderzoeken. Onderzoekers van het anticorruptiebureau ontboden Kiki Otto Kurniawan, Senior Manager Corporate Affairs bij PT Indika Energy Tbk (INDY).

Arsjad Rasjid is de president-directeur bij PT Indika Energy Tbk. Kiki Otto Kurniawan zal worden verhoord in zijn hoedanigheid van getuige in de vermeende zaak van omkoping en fooien die de gouverneur van Papoea Lukas Enembe in de val lokte.

"Het onderzoek van vandaag naar getuigen van corruptie, omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de APBD in de provincie Papoea, voor verdachte LE (Lukas Enembe, gouverneur van Papoea)", zei Ali Fikri, hoofd van de KPK-nieuwssectie, donderdag (29 /12).
 
Het is echter nog niet bekend wat het onderzoeksteam gaat onderzoeken over Kiki Otto Kurniawan in de strikken van de affaire van Lukas Enembe. Eerder was Arsjad Rasjid afwezig bij het oproepen van de KPK, op dinsdag (13/12).

De KPK heeft Arsjad Rasjid ook een ultimatum gesteld dat hij zou kunnen meewerken door de uitnodiging voor de volgende inspectie bij te wonen. De KPK vindt namelijk dat de verklaring van Arsjad dringend nodig is om licht te werpen op de vermeende zaak van omkoping en fooien van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe.

“Vervolgens bellen we natuurlijk. We hopen dat betrokkenen meewerken omdat hun informatie nodig is in het beoogde proces, zodat het helder en duidelijk wordt", aldus Ali Fikri woensdag (28/12).
 
In deze zaak heeft de KPK Lukas Enembe en enkele andere partijen als verdachten aangewezen. Ook het onderzoeksteam van de KPK is naar Papoea gekomen om Lukas Enembe te onderzoeken.

Het onderzoek vond plaats in de woning van Lukas Enembe in het Koya Tengah-gebied, Muara Tami District, Jayapura City, Papoea. Toch heeft de KPK geen enkele poging gedaan om Lukas te arresteren.

De KPK heeft ook geen details bekendgemaakt over wie de verdachten zijn en over de constructie van de zaak die Lukas Enembe in de val lokte. Lukas is op verzoek van de KPK ook verhinderd om naar het buitenland te reizen door het directoraat-generaal (Ditjen) van immigratie van het ministerie van Recht en Mensenrechten (Kemenkumham).
 
Hij mag de komende zes maanden van 7 september 2022 tot en met 7 maart 2023 niet naar het buitenland reizen.

BRON: https://www.jawapos.com/nasional/ Hukum-kriminal/29/12/2022/terkait-lukas-enembe-kpk-periksa-anak-fruit-bos-kadin-arsjad-rasjid/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.