Breaking

 In 2022 kostte KKB Papua tientallen levens, 12 van de Indonesische nationale politie, de rest waren burgers



De gewapende criminele groep in Papoea of KKB Papua heeft in 2022 blijkbaar tientallen levens geëist, zowel burgers als TNI- en Polri-soldaten.

De slachtoffers stierven op gruwelijke wijze nadat ze lukraak waren aangevallen door de separatistische groepering. Volgens circulerende gegevens bedroeg het totale aantal geregistreerde slachtoffers 41 mensen.

Uit de gegevens die circuleren, van de 41 dodelijke slachtoffers, waren er 12 van TNI- en Polri-soldaten. Deze slachtoffers stierven over het algemeen door geweerschoten.
 
Terwijl het aantal burgerslachtoffers werd geregistreerd, maar liefst 29 mensen. Deze burgers stierven over het algemeen als gevolg van willekeurige aanvallen door deze gewapende groepen.
 
Sommige slachtoffers werken als onderwijzers, verpleegsters, vroedvrouwen, motortaxichauffeurs, mijnwerkers, wegwerkers en werkers op telecommunicatienetwerken.

Een van hen is zelfs de zoon van een stamhoofd, een gerespecteerd figuur in Papoea. De zoon van de chef is een gids voor telecommunicatienetwerkwerkers in het gebied.

Onder deze omstandigheden lijkt het publiek te wachten op het beleid van de TNI-commandant, admiraal Yudo Margono, die zojuist generaal Andika Perkasa heeft vervangen die met pensioen gaat.

BRON: https://kupang.tribunnews.com/2022/12/23/kkb-papua-selama-2022-puhan-nyawa-direnggut-kkb-papua-12-dari-tni-polri-SISannya-warga-civil

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.