Breaking

 KPK vroeg ook om trawanten van Lukas Enembe te arresteren



De Corruption Eradication Commission (KPK) doet momenteel intensief onderzoek naar verschillende vormen van machtsmisbruik door de gouverneur van Papua Lukas Enembe. Lukas, die eerder als verdachte was genoemd in de vermeende zaak van omkoping en fooien, wordt nu door de anticorruptiedienst onderzocht op zijn betrokkenheid bij het misbruik van de operationele fondsen van de leiding en het beheer van de XX Papua National Sports Week (PON). .

Ida Sokoy, een vrouwelijke leider van Keerom Regency, observeerde de voortgang van de Lukas Enembe-zaak en zei dat de gouverneur van Papoea zeker niet alleen handelde. Maar zoals te verwachten, werd hij bijgestaan door zijn trawanten die op strategische posities zaten, zowel in de uitvoerende als in de wetgevende macht. Ze hebben bijgedragen aan de fout van Luke. "Vangst! Het zijn zijn trawanten die werken, niet meneer Lukas. Zodat het een afschrikkend effect kan hebben op andere functionarissen", vroeg Ida Sokoy, zoals geciteerd in zijn verklaring, vrijdag (23/12).

De beheerder van de Indonesische Christelijke Vrouwenvereniging (PWKI) voor de provincie Papoea waardeert en steunt de stappen van de KPK richting Lukas Enembe. Volgens hem kan met de KPK de corruptie worden teruggedrongen. De KPK zal niet overhaast iemand als verdachte aanwijzen, als er geen stevig bewijs voor is. “De KPK bestaat niet uit willekeurige mensen. Ze zullen ook voor de wet komen te staan als ze willekeurige mensen arresteren”, zei Ida.

Aan gouverneur Lukas Enembe vroeg Ida de eerste persoon van Papoea om de moed te hebben om in het openbaar te verschijnen en zijn onschuld te verklaren. Niet met meningen gooien dat hij gelijk heeft, maar onderduiken.

“Als (Luke) de waarheid wil zeggen, dat er geen onregelmatigheden zijn in zijn leiderschap, zeg het dan in het openbaar, zodat zijn naam goed zal zijn. Maar als je je zo verstopt, wat krijg je dan? De rechtvaardigen zijn dapper, de onrechtvaardigen verbergen zich, dat is alles. Angst om ongelijk te hebben, er is iets te verbergen. Het betekent dat de juiste de KPK is", zei hij.

Ida hoopt dat Lukas, als groot leider, een groot hart moet hebben, fouten durft toe te geven. Luke moet een voorbeeld zijn voor toekomstige Papoea-leiders, dat als je een groot leider wilt zijn, je niet klein van geest moet zijn. "We willen niet dat alle (Papoea) figuren gebrandmerkt worden, het model is zo," zei hij.

Ida Sokoy was het ermee eens dat tijdens het eerste deel van Special Autonomy (Otsus) de supervisie erg zwak was. Hij stelde voor om het monitoringsysteem serieus te verbeteren. "De overheid zou stapsgewijs een monitoringteam moeten vormen, beginnend bij de provincie, wijk/stad, wijk, tot aan de dorpen. Betrek traditionele leiders, kerken en vrouwelijke leiders', besluit Ida Sokoy.

BRON: https://www.neraca.co.id/article/173470/kpk-juga-di Minta-tangkap-kroni-kroni-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.