Breaking

 De Biakse stad Koramil bouwde na de kerstviering vriendschappelijke betrekkingen op met de bewoners



Koramil 1708-01/Biak Kota vestigde vriendschap door middel van sociale communicatie-activiteiten (komsos) met de begeleide bewoners na de kerstviering, zodat ze meer te weten konden komen over de ontwikkeling van de situatie in Samber Village, Biak Kota District, Biak Numfor Regency, Papua.
 
Babinsa Koramil 1708-01/Biak Kota Sertu Baldus Soyem zei dinsdag in een persbericht voor de informatie van de Biak Numfor Kodim in Jayapura dat de activiteit gericht was op het vergroten van vriendschap en een gezamenlijke aanpak met alle onderdelen van de ondersteunde gemeenschap.
 
"De activiteit Sociale Wetenschappen wordt ook uitgevoerd om de goede relaties te behouden die tot nu toe hebben bestaan om samenhang en saamhorigheid tussen elkaar te creëren", zei hij.
 
Volgens Baldus wordt door het opzetten van sociale communicatie veel informatie verkregen, zeker voor de jaarwisseling 2023, zodat er een gevoel van veiligheid en saamhorigheid kan worden gecreëerd.
 
"Er zijn veel dingen die we kunnen bereiken via het programma Sociale Wetenschappen, waaronder het onderhouden van hechte relaties en het leren kennen van bewoners", zei hij.
 
Hij legde uit dat ze door leden van de gemeenschap te verzamelen en face-to-face te ontmoeten, informatie konden delen met betrekking tot veiligheid en orde, evenals de veiligheid en ordelijkheid van kamtibma's, en klachten rechtstreeks van de gemeenschap konden horen.
 
"Vriendschapsactiviteiten en sociale communicatie maken deel uit van Babinsa's rol en functie bij het uitvoeren van territoriale ontwikkeling in de doelgebieden", zei hij opnieuw.
 
Ondertussen zei een van de bewoners van Kampung Samber Ester Womsiwor dat hij blij was met het bezoek en dat hij het gevoel had dat er geen afstand was tussen hem en Babinsa.
 
"We voelen ons als een familie, dus we wisselen informatie met elkaar uit, zodat Kampung Samber altijd veilig zal zijn met de aanwezigheid van Babinsa," zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/697299/koramil-biak-kota-jalin-silaturahmi-bersama-warga-usai-perayaan-natal

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.