Breaking

 De zaak Lukas Enembe, KPK vraagt de voorzitter van Kadin om mee te werken



De Corruption Eradication Commission (KPK) herinnerde de voorzitter van de Indonesische Kamer van Koophandel en Industrie (Kadin) Mohammad Arsjad Rasjid Prabu Mangkuningrat eraan om mee te werken aan de vermeende zaak van omkoping en fooien van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe. De KPK vindt dat de verklaring van Arsjad dringend nodig is om licht te werpen op de corruptiezaak die Lukas Enembe in de val lokte.

"Vervolgens gaan we ze natuurlijk zeker ontbieden. We hopen dat betrokkene meewerkt, want zijn verklaring is nodig in het beoogde proces, zodat het helder en duidelijk wordt", aldus hoofd KPK-rapportagesectie Ali Fikri in het KPK-gebouw. , Jakarta, dinsdag (27/12/2022).
 
Het is bekend dat Arsjad Rasjid afgelopen dinsdag (13/12/2022) is opgeroepen voor onderzoek door het KPK-rechercheursteam. Op dat moment voldeed Arsjad Rasjid echter niet aan de oproep van het onderzoeksteam.

Ali herinnerde eraan dat Arsjad Rasjid als burger verplicht was om de oproeping van rechercheurs bij te wonen.

"Er is dus gesteld dat een getuige verplicht is aanwezig te zijn, te bevestigen, te verduidelijken, en zijn rol is zeker belangrijk wanneer hij persoonlijk aanwezig is voor de KPK-onderzoekers", zei hij.
 
Tot nu toe is niet bekend welk materiaal de KPK zal onderzoeken bij het verhoor van Arsjad Rasjid in verband met de Lukas Enembe-zaak. Arsjad had namelijk nog niet voldaan aan de dagvaarding van het onderzoeksteam.

Het is bekend dat de KPK Lukas Enembe heeft genoemd als verdachte in de vermeende zaak van omkoping en fooien.

BRON: https://www.beritasatu.com/news/1012783/case-lukas-enembe-kpk- Minta-ketum-kadin-untuk-kooperatif

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.