Breaking

 Hoofd van de regionale politie van West-Papoea geeft opdracht om KKB dood of levend te arresteren



Hoofdinspecteur-generaal van de regionale politie van West-Papoea Pol. Daniel TM Silitonga beval de arrestatie van de gewapende criminele groepering (KKB) die nog steeds terreur verspreidt tegen burgers in Maybrat, Zuidwest-Papoea, zowel dood als levend.
 
De regionale politiechef van West-Papoea legde deze verklaring af in Manokwari, woensdagavond (28/12), toen hij het Polri-personeel in de gelederen opdroeg niet onvoorzichtig te zijn tegenover de terreur van de KKB tegen burgers.

Bovendien zei de inspecteur-generaal van de politie. Daniel TM Silitonga, verhoogde de waarschuwingsstatus in gebieden die werden gedetecteerd door de KKB-hoax-terreur.
 
"We zijn alert op de KKB in Maybrat. Het punt is dat de criminelen dood of levend moeten worden gepakt", zei de regionale politiechef.
 
De regionale politiechef zei dat Polri en TNI-personeel de controle hadden overgenomen over het Maybrat-gebied, dat de KKB eerder beweerde te hebben bezet.
 
"Tot nu toe bevindt Maybrat zich in een gunstige situatie. De Nationale Politie en de TNI voeren periodieke evaluaties uit met de Maybrat Regency Government, zodat we kunnen bevestigen dat de video die circuleert over de KKB die het Kmurkek-district controleert, niet waar is", zei de inspecteur. Generaal van politie. Daniël.
 
Hij zei dat er routinematige en meetbare patrouilles werden uitgevoerd door de Nationale Politie en de TNI om de algehele geleidbaarheid van Maybrat te waarborgen.
 
"Als een videobekentenis Kmurkek op kerstavond heeft overgenomen, is dat niet waar. Het kan zijn omdat het donker was dat ze bekenden door een video te maken. Om 06.00 uur zorgde al het personeel er echter voor dat de omstandigheden daar veilig waren", zei hij ook. .

Het is bekend dat de KKB, die zich nog steeds nestelt in het Maybrat-gebied bij Bintuni, West-Papoea, nog steeds terreur zaait tegen burgers en veiligheidstroepen.

De politie heeft de identiteit bekend gemaakt van een aantal KKB-leden die op de gezochte lijst (DPO) staan bij een reeks aanslagen op militaire posten en civiele wegwerkers.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3326838/kapolda-papua-barat-dinding-atau-mati

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.