Breaking

 22 atleten namen deel aan de 2022 International Surfing Competition in Manokwari



De Indonesische Wave Surfing Association (PSOI) houdt dinsdag de 2022 International Surfing Competition op Amban Beach, Manokwari Regency, West Papua, die zal worden bijgewoond door 22 atleten uit vijf landen en natuurlijk uit Indonesië.

West Papua PSOI-voorzitter Ronald Theo Oldte onthulde dat de vijf landen buiten Indonesië Frankrijk, Nederland, Japan, Italië en Australië zijn.

"We betrekken ook West-Papoea-atleten om te studeren en te concurreren", zei Theo dinsdag in Manokwari.

Volgens hem viel dit evenement samen met de West Papua Surfing Exhibition 2022.
 
Deelnemers aan de internationale surfwedstrijd 2022 in Manokwari (ANTARA/Tri Adi Santoso)
 
"Alleen internationale atleten zullen meedoen. Na deze wedstrijd is er een lokale West Papua-expositie met zes surfclubs", aldus Theo.

Hij hoopt dat dit evenement de passie voor surfen of surfen in zijn omgeving zal aanwakkeren.

"We hebben een goede strandaanwinst met ondersteunende golven, we hopen onze jongere broers en zussen te inspireren om te surfen", zei Theo.

Ruland Sarwom, hoofd van het toeristenbureau van West-Papoea, zei dat surfen in West-Papoea een nieuwe toeristische bestemming zou kunnen worden die lokale en internationale toeristen zou kunnen aantrekken.

"Surfen is relatief nieuw voor ons in West-Papoea, we hopen dat het het potentieel voor nieuw toerisme kan vergroten met de talenten van onze kinderen," zei hij.

De provincie West-Papoea geeft toe dat het haar ernst is met de ontwikkeling van deze tak door ondersteunende faciliteiten en infrastructuur te bieden.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3324669/22-atlet-ikuti-international-surfing-competition-2022-di-manokwari

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.