Breaking

 Het geluk van de inwoners van Intan Jaya brak toen de TNI Kostrad Troop de speciale kerk overhandigde



De strijd van TNI-soldaten van de Organic Task Force Infantry Battalion Para Raider 305/Tengkorak, Kostrad, TNI Army om de mensen van Intan Jaya geluk te kunnen bieden, na een lang leven onder de dreiging van gewelddadige terreur van de separatistische terreurgroep (KST) OPM, eindelijk kan het één voor één gerealiseerd worden.

Deze keer werd geluk gebracht door de Kostrad Skull Troops met het succes van het oprichten van een eenvoudige maar zeer speciale kerk omdat de mensen van Bazemba, Yokatapa, Sugapa District, Intan Jaya deze kerk altijd al hebben gewild.
 
De Bazemba-kerk, die voorheen slechts een verlaten gebouw was dat onbruikbaar was, slaagden de Skeleton Troops er in slechts 48 dagen in om het tot zijn volle omvang op te bouwen.
 
Deze constructie is sinds gisteren, dinsdag 20 december 2022, voor 100 procent voltooid. En vandaag, woensdag 21 december 2022, werd het gebouw, vergezeld van herder Yakob Sondegau en bijgewoond door predikanten van verschillende kerken in Intan Jaya, officieel overgedragen door Yonif Para Raider 305/Tengkorak Task Force commandant, luitenant-kolonel Inf Ardiansyah alias Raja Aibon Kogila aan de gemeenschap via het hoofd van Kelasis GKII, pastoor Nikolas Murib door de kerksleutel te overhandigen.
 
"Als officieel symbool wordt de Bazemba-kerk gebruikt als een huis van aanbidding voor de Bazemba-gemeenschap", zei Raja Aibon Kogila in een schriftelijke verklaring ontvangen door VIVA Military.

Geluk was duidelijk zichtbaar op de gezichten van de mensen van Bazemba toen de kerk officieel werd overgedragen aan de koning van Aibon Kogila. Maakt niet uit dat onder de stromende regen de mensen binnenstroomden alsof ze voor het eerst getuige wilden zijn van de geschiedenis van de oprichting van een kerk in Bazemba.

Volgens Raja Aibon Kogila zijn mensen zich sinds gisteren begonnen te verzamelen op het kerkhof om zich voor te bereiden op de viering van de inwijding van de kerk. Vijf varkens, waarvan er één een geschenk was van de stafchef van het leger, generaal TNI Dudung Abdurachman, en 300 kippen werden gesneden en gekookt met behulp van de op steen gegrilde cultuur.
 
De traditionele stemmen van het Papoea-volk worden slechts af en toe gehoord. De rest siert altijd de feestelijke sfeer op het kerkhof van Bazemba. Sterker nog, de opwinding van de activiteiten op het kerkhof was te horen in de naburige dorpen.

De mensen waren zelfs zo blij met wat de Skull Troop had gemaakt, dat ze een welkomstceremonie hielden voor de komst van koning Aibon Kogila.

Onder leiding van dominee Yakob Sondegau verwelkomden de mensen de komst van koning Aibon Kogila. Een orchideeënketting met een hanger van een varkenstand en een origineel noken gemaakt van houtvezels, de Herder om de nek van de koning van Aibon.
 
"Dat is de hoogste vorm van respect voor de mensen van Intan Jaya, die meestal alleen wordt geschonken aan het hoofd van de Grote Stam of aan bepaalde mensen. Dank u wel, meneer Shepherd. Dit is buitengewoon. Het is te luxueus voor mij om verwelkomd te worden. en zo gevierd', zei koning Aibon tegen dominee Yakob Sondegau voordat hij door de steeg van de bewoners liep die langs de straat stonden.

BRON: https://www.viva.co.id/militer/militer-indonesia/1557764-kebahagian-warga-intan-jaya-break-saat-pasukan-tengkorak-kostrad-tni-serahkan-dinding-church-istimewa

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.