Breaking

 De inwoners van Jayapura verwelkomden de oudejaarsavond en vroegen om het comfort bij elkaar te houden



Bij het verwelkomen van de ceremoniële wending van de oudejaarsavond, wordt de inwoners van Jayapura City gevraagd om samen te blijven.

De waarnemend burgemeester van Jayapura, Frans Pekey, vertelde Tribun-Papua.com woensdag (28/12/2022).
 
"Er is een instructiebrief van de burgemeester uitgegeven met betrekking tot het handhaven van wederzijds comfort, waaronder een brief die de openingstijden van nachtclubs beperkt en alcohol beperkt", zei hij.
 
Volgens Frans is het vieren van oudejaarsavond inderdaad losser geworden door de afname van gevallen van de Covid-19-pandemie, maar we moeten ordelijk zijn en comfort behouden.

"Wees niet roekeloos voor degenen die autorijden en voer geen extra activiteiten of bewegingen uit die de openbare orde verstoren", legde hij uit.
 
Frans stelde voor om het jaarwisselingsmoment te vieren met dankbaarheid en bezinning op wat er het afgelopen jaar is gedaan.

"Wie de regels overtreedt of strafzaken pleegt, moet natuurlijk de consequenties aanvaarden. Er zijn veiligheidstroepen die altijd stand-by staan", benadrukte hij.
 
Eerder was bekend dat de waarnemend burgemeester van Jayapura, Frans Pekey, voorafgaand aan Kerstmis en Nieuwjaar (Nataru) instructies uitvaardigde waarin een van de inhoud was om de circulatie van alcohol tijdens het Nataru-moment te beperken.
 
Dit staat duidelijk vermeld in instructie nummer 9 van de burgemeester van Jayapura uit 2022, betreffende beperkingen en verboden op het verkopen en consumeren van alcoholische dranken.

Evenals een verbod op geluidsveroorzakende activiteiten tijdens de kerstviering op 25 december 2022.

Het doel is natuurlijk om een sfeer van vrede, veiligheid en comfort te creëren, vooral voor christenen in Jayapura City, Papua.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/12/28/sambut-malam-pergantian-tahun-warga-jayapura-di Minta-jaga-kenyamanan-bersama

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.