Breaking

 Biaks manier van zorg dragen voor religieuze tolerantie in het land Papoea



Een van de gebieden die een barometer en een voorbeeld van tolerantie in het religieuze leven in het vredige land Papoea kunnen worden, is het leven van de mensen in het regentschap Biak Numfor, die tolerantie hooghouden en in staat zijn de harmonie tussen religieuze gemeenschappen te bewaren.

Bij verschillende religieuze activiteiten in het regentschap Biak Numfor, zoals wanneer moslims vasten, feestdagen en halalbihalal vieren, nemen mensen van andere religies deel aan het verwelkomen van dit religieuze moment.

Evenzo, wanneer hindoes Nyepi-dag houden, bieden volgelingen van andere religies ook steun aan hindoes om aanbiddingsactiviteiten uit te voeren in overeenstemming met hun overtuigingen.

Wanneer boeddhisten in Biak Numfor Regency, die niet veel in aantal zijn, vieren en aanbidden op Chinees Nieuwjaar en Vesak, kunnen ze hun aanbidding comfortabel, vreedzaam en bevorderlijk uitvoeren in het plaatselijke klooster.

Ondertussen brengen moslims, boeddhisten en hindoes, in de dynamiek van kerstdag die elk jaar wordt gevierd door christenen, het ding dat een harmonieus religieus leven bindt, ook felicitaties en brengen ze de traditie voort om elkaar te bezoeken, van het ene huis naar het andere.

Het geluk van christenen die Kerstmis vieren, wordt ook gevoeld door mensen van andere religies in het regentschap Biak Numfor. De sfeer van saamhorigheid, elkaars huis bezoeken, vrienden, vriendinnen, familie en broeders en zusters, schepselen van de Almachtige God bezoeken, is een rustgevend gezicht.

De religieuze tolerantie die de mensen van Biak Numfor, in de provincie Papoea, altijd aan de dag hebben gelegd, is het bewijs van het succes van de regentschapsregering van Biak Numfor bij het betrekken van bewoners bij de zorg voor diversiteit en verschillen in overtuigingen. Verschillen worden een kracht in een harmonieus religieus leven in Biak, een van de kleine gebieden aan de oostelijke horizon van de Pacifische eilanden.

toezegging van de overheid

De regent van Biak Numfor, Herry Ario Naap, sprak over het succes van Biak Numfor om een van de districten in het land Papoea te worden met de hoogste score voor het leiden van een leven van religieuze tolerantie.

"Biak Numfor is een miniatuurgebied van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië waar mensen van verschillende etniciteiten, culturen, talen en huidskleuren verschillend zijn, maar toch een religieuze tolerantie leven en elkaars verschillen harmonieus respecteren", aldus Biak. Numfor Regent Herry Ario Naap in Biak, maandag.

Het leven van religieuze tolerantie, niet alleen wederzijds respect voor verschillen, maar elke burger handhaaft nog steeds de harmonie die zij aan zij leeft, in harmonie en vrede met elkaar.

De betrokkenheid van alle religieuze mensen bij verschillende overheidsactiviteiten is een engagement dat nog steeds wordt gerealiseerd door de regentschapsregering van Biak Numfor met de visie en missie dat Biak religieus, gekarakteriseerd en gecultiveerd is.

Wanneer alle religieuze mensen hun houding uitdrukken met het besef de harmonie van religieuze tolerantie te behouden, zal vrede, saamhorigheid en eenheid van het Indonesische volk dat sterk is in diversiteit, worden gerealiseerd.

De regent van Biak Numfor Herry Naap gaf toe dat hoewel het leven van religieuze tolerantie in Biak Numfor als het beste wordt beschouwd, het toch een zorg voor de bewoners is, omdat kleine dingen die gebeuren bij activiteiten die al harmonieus zijn, door andere partijen worden misbruikt om religieuze verdeeldheid te zaaien. gemeenschappen.

Blijven samenwerken met de lokale overheid bij het handhaven van harmonie, religieuze tolerantie en diversiteit als een groot kapitaal bij het opbouwen van de integriteit van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

"Ja, Biak Numfor is een miniatuur van Indonesië geworden als een pionier op het gebied van religieuze tolerantie in het land Papoea. Een voorbeeld: een vrouwenorganisatie in Zuid-Sulawesi, die overwegend moslim is, houdt samen kerstdiensten in de kerk", zei regent Herry Ario. Naap.

Nationale rang twee

Het leven van religieuze tolerantie in het land Papoea zal in 2022 nationaal op de tweede plaats komen onder "Negeri Nyiur Melambai", in de provincie Noord-Sulawesi.

Hoofd van de afdeling Sociale, Culturele, Religieuze, Culturele en Economische Veerkracht van het Papua National Unity and Politics Agency (Bakesbangpol), Raymondus Motte, erkende dat de index voor het beoordelen van religieuze harmonie in het Land van Papua een voorbeeld is van het ontvangen van een tweede nationale beoordeling.

De opvatting van religieuze harmonie die de basis vormt van het leven in de samenleving kan niet los worden gezien van de definitie van religieuze harmonie zoals opgenomen in de Gezamenlijke Ministeriële Regeling (PBM) van de Minister van Religie en de Minister van Binnenlandse Zaken nummers 9 en 8 van 2006.

Harmonieus leven tussen burgers is te danken aan het bestaan van interreligieuze relaties die gebaseerd zijn op tolerantie, wederzijds begrip, wederzijds respect en wederzijds respect.

Bovendien is religieuze tolerantie in het land Papoea de beste, omdat er gelijkheid is in de praktijk van religieuze leerstellingen en samenwerking in het sociale, nationale en staatsleven binnen het kader van de eenheidsstaat van de Republiek Indonesië gebaseerd op Pancasila, Bhinneka Tunggal Ika en de grondwet van 1945.

Gezamenlijke inspanningen en synergieën om religieuze harmonie op te bouwen en te verbeteren, moeten worden voortgezet, rekening houdend met het feit dat de voorwaarden voor religieuze harmonie zeer dynamisch zijn.

De factor religieuze harmonie en de factor religieuze matiging zijn belangrijk. Dit betekent dat in de toekomst de versterking van het programma voor religieuze matiging een oplossing is voor onze problemen in de toekomst, omdat het het hoofdthema is voor de richting van het programmabeleid voor religieuze ontwikkeling in Indonesië.

Als Papoea's mogen we volgens Raymondus dankbaar zijn omdat de mensen in Tanah Papua overwegend christelijk zijn maar toch vrijheid van godsdienst bieden.

"Aanhangers van de islam, het boeddhisme, het hindoeïsme en aanhangers van religieuze overtuigingen blijven in harmonie, harmonie en vrede leven terwijl ze aanbidding beoefenen volgens hun overtuigingen", zei hij.

religieuze leider

De voorzitter van de Werkcommissie Evangelisch Christelijke Kerk in het land Papua, de Zuid-Biakse klas, ds. Yohanes Kbarek, gaf toe dat het leven van religieuze tolerantie in het land Papua erg goed is. Dit is een van de belangrijkste taken van religieuze leiders.

"De waarden van religieuze tolerantie en harmonie in Biak Numfor zijn belangrijk om te blijven worden herhaald door religieuze leiders te midden van de levens van mensen met verschillende overtuigingen, etniciteiten, rassen en etniciteiten en talen, maar nog steeds een leven van tolerantie met respect voor elk anderen in acties', zei pastoor Kbarek.

De voorzitter van het Zuid-Biakse Arbeiderslichaam GKI Klasis sprak zijn waardering uit voor de oprechte inzet van het regentschap Biak Numfor voor de zorg voor diversiteit en verdraagzaamheid in een harmonieus religieus leven.

Wanneer de waarde van religieuze tolerantie goed wordt gehandhaafd, garandeert dit de duurzaamheid van verschillende ontwikkelingsprogramma's die door lokale overheden worden uitgevoerd.

Het GKI Zuid Biak Klasis is zeer dankbaar voor het beleid van de lokale overheid onder leiding van Biak Numfor regent Herry Ario Naap en plaatsvervangend regent Calvin Mansnembra voor het betrekken van religieuze leiders bij het bevorderen van een leven van religieuze tolerantie.

"De rol van islamitische, christelijke, katholieke, hindoeïstische en boeddhistische leiders is heel reëel, en ze handhaven een solide religieuze tolerantie in het land Papoea", zei dominee Kbarek nadrukkelijk.

BRON: https://bengkulu.antaranews.com/amp/berita/265905/cara-biak-merawat-tolerant-beragama-di-tanah-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.