Breaking

 KPK hoopt dat de voorzitter van Kadin de dagvaarding met betrekking tot de zaak Lukas Enembe vervult



De Corruption Eradication Commission (KPK) bepaalt de agenda voor een tweede dagvaarding tegen de voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie (Kadin), Arsjad Rasjid Mangkuningrat. Hij werd opgeroepen als getuige in verband met het onderzoek naar de vermeende zaak van omkoping en fooien die de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, in de val lokte.
 
"We hopen dat de betrokkene meewerkt omdat zijn informatie nodig is in het beoogde proces, zodat het duidelijk en duidelijk wordt", zei het hoofd van de KPK Reporting Section, Ali Fikri in het rood-witte gebouw van de KPK, Zuid-Jakarta. Dinsdag (27/12/2022).
 
Ali herinnerde eraan dat elke getuige de dagvaarding van de onderzoeker moet vervullen. Zodat de KPK de zaak in kwestie kan onderzoeken. "Er is gesteld dat een getuige verplicht is aanwezig te zijn, te bevestigen, opheldering te geven, en zijn rol is natuurlijk belangrijk wanneer hij persoonlijk aanwezig is voor de KPK-onderzoekers", legt Ali uit.

Hij zei dat de verklaring van Arsjad werd beschouwd als een hulpmiddel om het onderzoek naar de zaak rond Lukas Enembe te verduidelijken. Daarom vroeg de KPK Arsjad om aanwezig te zijn en de informatie door te geven die de onderzoekers nodig hadden.
 
"Om opheldering te kunnen geven, informatie en gegevens over te brengen, en het zelfs voor het KPK-onderzoeksteam gemakkelijker te maken om informatie van andere getuigen te blijven opgraven, ook dan nog van de verdachte zelf", zei hij.

De KPK heeft Arsjad Rasjid opgeroepen om als getuige te worden gehoord in verband met het onderzoek naar de vermeende corruptiezaak die de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, op dinsdag (13/12/2022) in de val lokte. Hij was echter afwezig bij de dagvaarding van de rechercheurs.

Behalve Arsjad was ook één andere getuige niet aanwezig bij de dagvaarding, namelijk PT Kapuk Naga Indah Marketing, een dochteronderneming van de Agung Sedayu Group, Juliani Arinardi. Ook zal de KPK het onderzoek van beiden verzetten.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rnk8vj485/kpk-harap-ketua-kadin-full-pecallan-terkait-kases-lukas-enembe

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.