Breaking

 De regering van het regentschap Asmat biedt hulp aan MSME-acteurs van inheemse Papoea's



De regionale regering van het Asmat-district heeft hulp verleend aan 398 micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die gevestigd zijn in Agats City.

De overdracht van de hulp werd rechtstreeks door de regent van Asmat, Elisa Kambu, symbolisch gegeven aan vier inheemse Papoea-ondernemers.

Het evenement voor het overhandigen van kapitaalsteun aan inheemse Papoea-ondernemers, dat woensdag (28/12) werd gehouden in het Asmat District Education Office Hall Building, werd rechtstreeks bijgewoond door honderden kleine inheemse Papoea-ondernemers die in Agats City wonen.

De regent van Kambu onthulde dat de districtsregering van Asmat eigenlijk alle mensen in het gebied wil helpen.

Omdat de lokale overheid echter ook beperkingen heeft, zal deze hulp gefaseerd worden verleend.

"De MSME-hulp die aan 398 Papoea-vrouwen is gegeven, zijn degenen die tot nu toe zijn geregistreerd bij de Perindagkop Service. Dat zijn vrouwen die groenten verkopen, visverkopers en de gemiddelde boodschappen. Er zijn ook mensen die hun vis verwerken door te frituren, gegrilde sago en het verkopen met zoete aardappelen, geroosterde sago," zei hij.

Elisa Kambu zei dat de hulp was gebaseerd op gegevens die door de coöperatieve en umkm-diensten waren verzameld voor alle inheemse Papoea-ondernemers in Agats City en dat de distributie via Bank Papua zou verlopen.

In de toekomst zullen de rekeningen van deze begunstigden worden gecontroleerd door de Asmat District Government.

Kambu zei dat de verleende hulp gericht was op het vergroten van het kapitaal, zodat deze kleine ondernemers hun bedrijf konden voortzetten.

"We hopen dat dit ook andere Papoea-vrouwen in het district en alle dorpen kan inspireren om zich te oriënteren op gezamenlijke inspanningen om de economie van het gezin te verbeteren, vrouwen kunnen dat ook", zei hij.

Hij onthulde dat de bedrijfskapitaalsteun voor inheemse Papoea-ondernemers in Agats City dit jaar niet al te groot was.
Bedrijfskapitaalsteun aan 398 autochtone Papoea-ondernemers komt uit het speciale autonomiefonds voor 2022.

"Hij voegde eraan toe dat de lokale overheid niet discrimineert of alleen hulp verleent aan de inheemse Asmat-bevolking.

"Als we eerder zagen, zijn het inderdaad inwoners van Agats City, maar het zijn ook vertegenwoordigers van enkele etnische Asmat-groepen. Er zijn de Asmat-mensen, er zijn de Kaigar-mensen, er zijn die van Momuna, Muyu, Mandomo, Mimika en andere Papoea's," concludeerde hij.

Naast het vergroten van de huishoudeconomie voor alle inheemse Papoea's die in de stad Agats wonen, heeft de verleende hulp ook tot doel alle Papoea's in hun kracht te zetten.

BRON: https://papuaterkini.com/2022/12/pemkab-asmat-serahkan-bantuan-bagi-pelaku-umkm-asli-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.