Breaking

 De inzet van PT Freeport Indonesia voor schone energie



PT Freeport Indonesia (PTFI) blijft zich inzetten voor schone energie. Een daarvan is het beheer van ondergrondse mijnen met behulp van elektrische treinen.

Tony Wenas, president-directeur van PTFI, zei dat het gebruik van elektrische treinen niet alleen het transport van mijnbouwmaterialen vergemakkelijkt, maar ook een impact heeft op het verminderen van de koolstofemissies.

"Met deze elektrische trein kunnen we de CO2-uitstoot verminderen. PTFI heeft zich gecommitteerd om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 30 procent te verminderen en heeft nu 22 procent bereikt. We hebben er dus alle vertrouwen in dat we tegen 2030 een reductie van 30 procent in de CO2-uitstoot kunnen bereiken", aldus Tony.
 
Er zijn een aantal concrete stappen gezet om dit engagement te versterken, waaronder het gebruik van elektrische treinen en het vervangen van PLTU door schonere elektriciteit.

Eerder in juni 2022 ontving PT Freeport Indonesia de Sustainable Business Awards (SBA)-award voor de categorie Highly Commended. Tijdens het 9e SBA Indonesia Award-evenement, dat virtueel werd gehouden, werd PTFI een van de 20 beste bedrijven, evenals het enige bedrijf uit Papoea dat erkenning kreeg voor duurzaamheidspraktijken in de bedrijfssector die werden beoordeeld op basis van 12 pijlers van duurzaamheid.

De organisatie van de SBA zelf heeft tot doel bedrijven in Zuidoost-Azië te waarderen die blijk hebben gegeven van hun inzet voor duurzaamheid. De prestaties van PTFI tonen de inzet van het bedrijfsleven aan om duurzaamheidsprogramma's in verschillende sectoren te realiseren, waaronder empowerment van de gemeenschap, goed ondernemingsbestuur en milieubehoud.

PT Freeport Indonesia heeft zelf als doel om in 2041 10.000 hectare mangrovebos aan te planten. Eerder had PTFI ontginning uitgevoerd van 432 hectare Grasberg, 1.100 hectare mijnwoestijn, bosrehabilitatie in Jayapura met een oppervlakte van 4.200 hectare en het planten van nieuwe mangroven van bijna 500 hectare.

In de toekomst zal er meer vraag zijn naar schone energie, omdat steeds meer landen zich hierover zorgen maken. Er wordt ook voorspeld dat de prijs van kopergrondstoffen tot 8 keer zal stijgen in 2030. PT Freeport Indonesia zorgt er echter voor dat het met deze voorspelling geen kansen zal krijgen.
 
“De vraag naar koper zal zeer hoog zijn. PTFI produceert echter koper als het belangrijkste product en blijft uitvoeren volgens de geplande mijnvolgorde, niet noodzakelijkerwijs omdat de prijs hoger is, de koperproductie is ook hoog, het is in overeenstemming met het hoofdplan, alles wordt uitgevoerd op volgorde met alle businessplannen tot 2041", aldus Tony.

BRON: https://www.beritasatu.com/news/1012645/komitmen-pt-freeport-indonesia-menuju-energi-clean

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.