Breaking

 Ontwikkeling van Papua in 2022 Realiseer welvaart, gerechtigheid en vrede



De ontwikkeling van Papua in 2022 heeft bewezen in staat te zijn meer welzijn, gerechtigheid en vrede te realiseren voor alle mensen op aarde van Cenderawasih. De sterke inzet van de regering is geenszins een lachertje in een rechtvaardige verdeling van ontwikkeling in heel Indonesië.

Sinds drie jaar bestuur in het tijdperk van president Ri, Joko Widodo en de Indonesische vicepresident, Ma'ruf Amin, is de ontwikkeling gelijkmatig verdeeld over de Republiek Indonesië, naar afgelegen gebieden en de 3T (ultraperifere gebieden, grensgebieden en achterblijvende regio's), inclusief in Papoea. Zelfs de benadering van de ontwikkeling van Papua gebruikt twee modellen, namelijk de eerste is de infrastructuurbenadering en de tweede is de human resources-benadering.

Het is te hopen dat het bestaan van deze twee benaderingen de basis zal kunnen worden voor ontwikkeling in Cenderawasih Earth om duurzamer te worden. Met betrekking tot deze kwestie zei plaatsvervangend V voor Veiligheid en Mensenrechten (HAM) van het Office of the Presidential Staff (KSP), Jaleswari Pramodhawardani, dat de regering inderdaad steeds dichterbij komt en ook een tweerichtingscommunicatiepatroon opbouwt met mensen die dat wel zijn verspreid over heel Papoea.

Volgens hem gaat het er vooral om hoe er een toename is van de openbare dienstverlening en ook de vervulling van de rechten van mensen die continu op de voorgrond worden geplaatst. In feite heeft president Jokowi zelf bij verschillende gelegenheden altijd benadrukt dat het nationale ontwikkelingsparadigma dat hij momenteel intensiveert zich niet alleen concentreert op de eilanden Java en Sumatra, maar werkelijk in heel Indonesië.

Het valt niet te ontkennen, want sinds de regering van president Jokowi heeft het staatshoofd inderdaad een zeer sterke inzet gehad om door te gaan met het uitvoeren van ontwikkeling met een op Indonesië gerichte waarde, te beginnen bij het land Papoea. Wat betreft de infrastructuurbenadering die door de regering van Indonesië zelf wordt uitgevoerd, wordt deze uitgevoerd vanaf de meest elementaire dingen, namelijk onderwijs tot gezondheidsdiensten.

Daarom onthulde Jaleswari dat sinds het begin van de regering van president Joko Widodo van zijn eerste termijn tot zijn tweede periode samen met vice-president Ma'ruf Amin, deze sterke toewijding is blijven bestaan om sociale rechtvaardigheid voor alle Indonesische mensen te waarborgen, zelfs voor gemeenschappen. in Papoea en West-Papoea.

Plaatsvervangend V voor Mensenrechten KSP benadrukte dat de toezegging van de president niet alleen retoriek was, maar hij presenteerde het rechtstreeks via een presidentiële instructie (Inpres) met betrekking tot de versnelling van de ontwikkeling van het welzijn van Papoea en West-Papoea, zodat het niet alleen een toezegging, maar er is ook directe concrete actie door het uitvaardigen van verschillende soorten verordeningen die deze toezegging ondersteunen.

Diverse soorten regelingen die zijn geregeld in de Presidentiële Instructie met betrekking tot de ontwikkeling in Papua en West Papua zijn ook opgenomen in het nationale ontwikkelingsplan voor de middellange termijn, dat voor Papua zelf een nationaal prioriteitsprogramma is. Verder is de tweede benadering, namelijk de ontwikkeling van human resources (HR) in Cenderawasih Earth, ook een zeer belangrijke zaak.

Jaleswari voegde eraan toe dat president Jokowi vaak zei dat de overheid niet alleen een veiligheidsbenadering moet gebruiken, maar ook een welzijnsbenadering. Met deze benadering is het voor inheemse Papoea's mogelijk om via bevestigend beleid invulling te geven aan hun rechten die zij tot nu toe misschien niet optimaal hebben verkregen, inclusief de culturele benadering die door de overheid wordt uitgevoerd.

Bovendien blijft de regering ervoor zorgen dat de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen niet alleen gaat over het vervullen van de rechten op onderwijs, gezondheid, enzovoort, maar ook over het verlenen van doorlopende hulp, met inbegrip van begrotingstoewijzingen waarvan moet worden verzekerd dat ze op schema liggen.

Ondertussen benadrukte ook de Senior Onderzoeker van het Indonesisch Instituut van Wetenschappen (LIPI) dat de opdeling van Papua erg belangrijk is omdat het een grote stap is om de ontwikkeling van het welzijn van het Papoea-volk gelijkelijk te realiseren.

Volgens Jaleswari zal de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papoea in staat zijn om alle problemen in Cenderawasih Land op te lossen, inclusief die met betrekking tot armoede, het versnellen van de ontwikkeling van gezondheid en onderwijs, en inspanningen om problemen bij de toegang tot openbare diensten op te lossen, zowel intern als extern. .

Tot nu toe is president Joko Widodo zelf samen met al zijn staf en alle takken van de regering nooit moe geworden om te blijven vechten voor het welzijn van de bevolking van Papoea. Met al het beleid dat door de regering is uitgestippeld voor de ontwikkeling van Papua, de Papuan Indigenous Peoples' Organization (LMA), geeft Lenis toe dat hij het bestaan van een nieuwe autonome regio echt steunt.

Hij verklaarde dat verschillende regio's in Papua, zoals Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Centraal-Hoogland-Papoea, al lang de opdeling van de provincie willen. Met alle hoop die de gemeenschap tot nu toe heeft, verklaarde Lenis natuurlijk dat de gemeenschap de regering tot nu toe erg dankbaar is om prioriteit te blijven geven aan de ontwikkeling van Cenderawasih Earth.

De ontwikkeling van Papua wordt zeer goed in staat geacht om verschillende veranderingen te realiseren, gaande van toenemende welvaart, sociale rechtvaardigheid tot het brengen van vrede voor alle mensen in Papua. Het optreden van de Indonesische regering in het tijdperk van president Joko Widodo's leiderschap verdient de grootst mogelijke waardering omdat zij niet alleen een toezegging heeft gedaan, maar deze ook daadwerkelijk heeft uitgevoerd in de vorm van beleid en zo goed mogelijk heeft uitgevoerd .

BRON: https://www.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.