Breaking

Zeebehoud levert Raja Ampat . winst op van $ 1.000



Beleidsdirecteur van de Indonesische Conservation Foundation, Rahman Adi Pradana, zei dat lokale gemeenschapsgebaseerde bescherming van de zee in de vorm van bescherming en ecotoerisme van mantaroggen winsten tot US $ 1.000 zou kunnen opleveren voor Raja Ampat, West-Papoea.

"Als er op een manta wordt gejaagd, kost het slechts 500 dollar, maar als een manta wordt beschermd, kan hij toeristen aantrekken die winsten tot 1000 miljoen dollar opleveren", zei hij tijdens een openbare hoorzitting over natuurbehoud met Commissie IV van de Indonesische regering. Huis van Afgevaardigden in Jakarta, woensdag.

Rahman zei dat gezamenlijk beheer met lokale gemeenschappen om beschermde mariene gebieden te beschermen, heeft geleid tot verminderde jacht, herstel van koraalriffen en ontwikkeling van ecotoerisme.

Volgens hem wordt Raja Ampat nu ondersteund door het Blue Abadi Fund in de vorm van instandhoudingssubsidies ter ondersteuning van duurzaam beheer van visbestanden. De bescherming van manta's en activiteiten op het gebied van ecotoerisme kunnen de economie van de mensen in het gebied verbeteren.
 
De regering van West-Papoea zet zich in voor de bescherming van 69 procent van de terrestrische ecosystemen of meer dan 6 miljoen hectare.

De Indonesische Conservation Foundation ondersteunt provinciale bosplanning, sociale bosbouwpilots in Konda (Central Sorong) en Ubdari Village (Fakfak).

"We steunen zowel de centrale overheid als de lokale overheden om 12 mariene beschermde gebieden van meer dan 3,6 miljoen hectare te ondersteunen. Dit is het grootste gebiedsgebonden beschermde gebied voor de zee", zegt Rahman.

Hij zei verder dat er veel belangrijke natuurgebieden zijn die voedsel, water en klimaatdiensten kunnen leveren. Uit gegevens blijkt bijvoorbeeld dat 39 procent van het landoppervlak en 24 procent van het wateroppervlak in Indonesië wereldwijd essentiële natuurlijke rijkdommen bieden, namelijk het leveren van belangrijke milieudiensten voor mens en samenleving. In deze regio woont slechts 16 procent van de wereldbevolking.

Rahman onthulde dat 75 procent van de koolstofrijke onherstelbare koolstof zich in 14 procent van het aardoppervlak bevindt en dit is ook belangrijk als leefgebied voor 87 procent van de bedreigde soorten.

"Nou, helaas zijn er nog steeds veel gebieden die niet zijn opgenomen in verschillende internationale overeenkomsten en hopelijk kunnen we later in GBF Post 2020 expliciet prioriteit geven aan instandhouding, duurzaam beheer of duurzaam gebruik en ook aan herstel in gebieden die belangrijk zijn voor de mens", zei hij. .

Directeur van Mariene Biodiversiteit en Behoud van het Ministerie van Maritieme Zaken en Visserij Firdaus Agung zei dat de zee de basis van het menselijk leven zal worden als een bron van schone energie, die eiwitten en voedsel levert en ook culturele en mentale gezondheid zal produceren door middel van toerisme.

Op basis van de Indonesische routekaart voor het behoud van de zee is in 2021 28,4 miljoen hectare bereikt. De regering streeft ernaar het cijfer te verhogen tot 32,5 miljoen hectare of het equivalent van 10 procent in 2030.

Vervolgens zal het aantal beschermde zeeën in de vorm van beschermde gebieden naar verwachting 30 procent of het equivalent van 97,5 miljoen hectare bereiken wanneer Indonesië in 2045 zijn gouden verjaardag viert.

"Kusten en kleine eilanden moeten goed worden beheerd. Het gebruik van de sector moet harmonieus zijn en elkaar niet uitsluiten, waaronder afval in de zee dat ook moet worden schoongemaakt", zei Firdaus.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3218809/konservasi-laut-bawa-keuntungan-1000-dollar-as-ke-raja-ampat

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.