Breaking

Filep Wamafma: het speciale autonomiefonds kan regionale prioriteitsprogramma's financieren



DPD RI-lid Filep Wamafma vroeg de Teluk Wondama Regency-regering om de speciale fondsen voor autonomieblokkering te gebruiken om prioritaire regionale programma's te financieren die niet zijn ondergebracht in de APBD, met name de levering van infrastructuur en faciliteiten en infrastructuur op het gebied van onderwijs en gezondheid.

"Als we hopen van de APBD, kunnen we dat zeker niet. Voor zaken die niet vanuit de APBD kunnen worden begroot, moedigen we ze aan om ze te financieren uit bloksubsidies via het speciale autonomiebureau in Jakarta (de Stuurgroep voor de Versnelling van Special Autonomy Development for Papua),' zei Filep donderdag in Isei, Wondama Bay.

Het DPD RI-lid van het Kiesdistrict van West Papua benadrukte dat de regeling voor het gebruik van speciale autonomiefondsen voor Papua en West Papua in overeenstemming met het mandaat van Wet Nummer 2 2021 betreffende de Tweede Wijziging van Wet Nummer 21 2001 betreffende Speciale Autonomie voor Papoea is opgedeeld in twee delen, namelijk de speciale autonomiebeurzen om speciale zaken te financieren, zoals onderwijs, gezondheid en economische empowerment van de gemeenschap.

De speciale subsidie voor het autonomieblok, zei Filep, is bedoeld om algemene zaken te financieren, zoals de ontwikkeling, het onderhoud en de implementatie van openbare diensten van de infrastructuur. Daarnaast het welzijn van inheemse Papua's (OAP) verbeteren, traditionele instellingen versterken en andere zaken op basis van regionale behoeften en prioriteiten.

Volgens Filep verschilt het van de specifieke subsidiegelden die rechtstreeks worden overgemaakt aan elke lokale overheid, zowel provinciaal als district/stad, terwijl de subsidies voor het speciale autonomieblok nog steeds worden "ingehouden" door de centrale overheid.

De fondsen zullen pas worden uitbetaald, zei hij, nadat de regionale regering prioritaire programma's of activiteiten heeft voorgesteld.

"Het centrum wacht op de regionale overheid. De regionale overheid stelt het voor, dan kennen ze het toe in een bloksubsidie. Als ze het niet voorstellen, is het niet mogelijk om de fondsen te verstrekken. Dus, districten/steden stellen programma's voor in de vorm van fysiek, infrastructuur, inclusief onderwijs en gezondheid. Het kan ook voor volkshuisvesting zijn, "zei Filep.

Filep beloofde toezicht te houden op het voorstel van de Teluk Wondama Regency-regering, waarna zijn partij het zou opvolgen door te coördineren met de Steering Committee for the Acceleration of Special Autonomy Development for Papua, onder leiding van de Indonesische vice-president Ma'ruf Amin.

"Het punt is dat wat niet kan worden gedaan met de APBD, kan worden voorgesteld via de speciale autonomieblokbeurs. Voor de RAB is het gericht aan het hoofd van de coördinator voor de versnelling van de ontwikkeling in Papua, de heer vice-president, een kopie aan mij. Als er tijd is, kan het rechtstreeks met de betrokken partijen worden besproken", aldus de vice-voorzitter van de commissie. I DPD RI.

Bij die gelegenheid gaf de regent van Teluk Wondama Hendrik Mambor onmiddellijk alle OPD-leiders de opdracht om onmiddellijk voorgestelde programma's/activiteiten voor te bereiden die het mogelijk zouden maken om de speciale fondsen voor autonomieblokkering te gebruiken.

"Dit is zeer goede informatie. Dus ik vraag alle OPD-leiders om onmiddellijk voorstellen voor programma's en activiteiten op te stellen, compleet met technische gegevens en ondersteunende gegevens. Het moet met volledige en nauwkeurige gegevens zijn, zodat het kan worden opgevolgd", aldus Mambor.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22117/filep-wamafma-dana-otsus-bisa-hargai-program-prioritas-region

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.