Breaking

YPK 1 en YPK 2 Manokwari Middle Schools krijgen hulp voor 20 computerunits



De Manokwari Regency-regering heeft via het Manokwari Regency Education and Culture Office bijstand aan ICT-apparatuur (computer) overgedragen aan YPK 1 en 2 Manokwari Junior High Schools in het kader van de maand van wederzijdse samenwerking ter herdenking van de 124e verjaardag van Manokwari City in 2022.

De overdracht van de hulp werd direct overhandigd door de Regent van Manokwari Hermus Indou op de YPK 2 Middle School Manokwari Hall, dinsdag (1/11/2022) vergezeld door Assistant I van het Manokwari Secretariaat, Wanto, het hoofd van het Manokwari district onderwijs- en cultuurbureau, Marthinus Dowansiba en een lid van de Manokwari DPRD, Erni Sausage.
 
Wat betreft de ontvangen bijstand voor SMP YPK 01 en SMP YPK 02 in de vorm van 20 computers, 10 eenheden elk voor SMP YPK 1 en 10 eenheden voor SMP YPK 2.
 
De regent van Manokwari, Hermus Indou, zei in zijn toespraak dat het bezoek van de regering van het regentschap van Manokwari niet alleen hulp bood, maar ook uit de eerste hand de algemene staat van het onderwijs op de school wilde zien en horen.

Volgens hem wordt kwalitatief hoogstaand Human Resources (HR) geboren uit gekwalificeerd onderwijs, daarom zet de Manokwari Regency-regering zich in om aandacht te besteden aan onderwijsinstellingen op dit gebied.
 
"De kwaliteit van het onderwijs is het sleutelwoord, wat de gezamenlijke verantwoordelijkheid is van de regering van het Manokwari-regentschap en de onderwijsaanbieder zelf", zei de regent.

Ondertussen zei de directeur van SMP YPK 2 Manokwari, Isak Kamodi, dat de twee scholen van de Christian Education Foundation (YPK) in Papua ongeveer 600-700 studenten hebben, van wie 95 procent inheemse Papoea's (OAP) met verschillende ongeschoolde arbeidsachtergronden, van handelaren en boeren.

"Ook al hebben ze verschillende achtergronden, het enthousiasme om te leren van schoolkinderen is erg groot", zei hij.
 
Isak hoopt dat hij met behulp van deze computer het onderwijs- en leerproces bij SMP YPK 1 en SMP YPK 2 Manokwari zeker zal ondersteunen.

Bij dezelfde gelegenheid onthulde Martinus Dowansiba, het hoofd van het Manokwari Regency Education and Culture Office, dat de computerhulp voor YPK 1 Junior High School en YPK 2 Junior High School Manokwari elke school 10 computers ontving.
 
"De financiering voor deze activiteit komt uit het speciale autonomiebudget van Rp. 200 miljoen, dat is opgenomen in de DPA van het Manokwari Education Office in 2022", aldus Martinus.

BRON: https://kabartimur.com/smp-ypk-1-dan-ypk-2-manokwari- Accept-bantuan-20-unit-computer/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.