Breaking

BPS Papua zet 7.000 Regsoskek-officieren in op Cenderawasih Earth



In totaal werden 7.000 functionarissen uitgezonden door het Centraal Bureau voor de Statistiek van de provincie Papua om gegevens te verzamelen voor de Sociaal Economische Registratie (Regsoskek).

Het is bekend, Regsoskek vindt plaats van 15 oktober tot 24 november 2022.
 
De coördinator van de Sociale Statistiekfunctie van de BPS Papua Provincie, Sugiyanto, zei dat de duizenden officieren afgelopen september al een training hadden gehad.
 
"Er wordt training gegeven aan officieren van Sabang tot Merauke, zodat ze bij het uitvoeren van hun taken hetzelfde begrip hebben voor het verzamelen van gegevens", zei Sugiyanto tegen verslaggevers, zondag (10/30/2022) in Jayapura.

Sugiyanto zei dat momenteel officieren veldgegevens verzamelen.
 
"Om de kwaliteit van de ter plaatse geproduceerde gegevens te waarborgen, worden de kwaliteitsbewakingsactiviteiten in dezelfde maand uitgevoerd, terwijl de gegevensverzamelingsmethode wordt uitgevoerd door huis-aan-huistelling. Elke bewoner zal de coördinaten van zijn huis identificeren, " hij zei.

“'Voor arme mensen zullen hun huizen worden gefotografeerd om aan te geven dat ze echt arm zijn', legt Sugiyanto uit.
 
Hij legde uit dat er nogal wat gegevens zijn verzameld, waaronder bevolking en werkgelegenheid, huisvesting, gezondheid en invaliditeit, sociale bescherming, onderwijs en economische empowerment.
 
"De output is een sociaal-economische database van de hele bevolking, gesorteerd van de armste tot de rijkste", concludeerde Sugiyanto.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/11/02/bps-papua-terjunkan-7000-petugas-regsoskek-di-bumi-cenderawasih

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.