Breaking

De regering werkt samen met PGPP om de ontwikkeling van Papua en West Papua te versnellen



De overheid werkt samen met de West Papoea Vereniging van Kerken van Papua (PGGP) om de ontwikkeling en het welzijn van West Papua en Papua te verbeteren.

Dit werd onthuld tijdens de viering van de 10e verjaardag van de Communie of Churches of Papua (PGGP) West Papua die werd gehouden in Sowi Gunung, Manokwari, West Papua. Deze activiteit werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het secretariaat van de vice-president (Setwapres), namelijk de assistent van de speciale staf van de vice-president, Khamami Zada en de voorzitter van de Papua PGGP Pdt. Hiskia Rollo.
 
De aanwezigheid van het Setwapres Team in de 10th Anniversary is een vervolg op de vriendschap tussen de PGGP van West Papua en Papua naar het Vice President's Palace in Jakarta enige tijd geleden.

Voorzitter van de West Papua PGGP Pdt. Sherly Parinussa legde uit dat zijn partij een representatieve instelling is voor kerken in West-Papoea, opgericht op 17 oktober 2012.

Het werd gevormd door de West Papoea-kerkleidersconferentie die bestaat uit meer dan 53 kerkgenootschappen met een bevolkingssamenstelling van 61,75 procent.

"De West-Papoea PGGP heeft een rol gespeeld als een adviserend, coördinerend, ambitieus forum, evenals de strijd van de Kerk in het Land van Papua en buiten Papua", zei hij woensdag (2/11/2022).
 
Sherly Parinussa voegde toe: PGGP West Papua vecht niet alleen voor de belangen van de kerk, maar ook voor het welzijn van de hele pluralistische samenleving. Dit zodat zij als landgenoten in harmonie en vrede kunnen leven volgens de idealen van de Indonesische natie.

"De ontwikkeling kan niet alleen door de overheid worden afgehandeld, maar moet alle partijen omvatten, inclusief de kerk, in dit geval zijn we PGGP. Omdat de kerk de gemeenschap tot in de verre hoeken raakt", zei hij.

Daarom werken zijn partij en de centrale regering samen om verschillende gemeenschapsprogramma's uit te voeren.

"Ontwikkelingsprogramma's voor versnelling in West Papua die aanbevelingen zijn van PGGP Papua en West Papua zijn voornamelijk in de context van het oplossen van armoede, onderwijs, gezondheid en MSME's. We blijven afstemmen met de vice-president voor het versnelde ontwikkelingsprogramma in Papua en West Papua ," hij zei.

Hij legde verder uit dat het onderwijsprogramma dat de aanbeveling werd, verband hield met het lerarentekort en ook met de opening van lerarenopleidingen in het basis- en kleuteronderwijs in het christelijk hoger onderwijs en christelijke stichtingen.

"Wat MSME's betreft, er zullen kerkelijke Community Work Training Centres (BLK's) worden gebouwd", zei hij.

Ondertussen zei Khamami Zada dat de regering het zeer serieus neemt om het land van Papua verder te ontwikkelen en welvarender te maken, zoals voorgeschreven door de speciale autonomiewet voor Papua.

"Daarom heeft president Jokowi Presidentieel Reglement nr. 121 van 2022 uitgevaardigd betreffende de stuurgroep voor de versnelling van de speciale autonome regio van Papoea, die wordt voorgezeten door de vice-president. Het is te hopen dat via dit agentschap een versnelling van de ontwikkeling zal plaatsvinden in het Land van Papua om een welvarend Papoea-volk te bereiken", benadrukte hij.

De overheid zet in op samenwerkingsprogramma's, ook met PGGP. "Voor dit jaar zullen we een BLK-trainingsgemeenschap voor belangenbehartiging bouwen en het plan voor volgend jaar is de bouw van het Papua Christian Center," zei hij.

Zada zei ook dat wat de regering deed een antwoord was op de aanbevelingen die PGGP enige tijd geleden in Papua deed.

"Deze ontwikkelingsversnelling zal worden doorgevoerd in alle levenslijnen van mensen in Papua en West-Papoea", legde hij uit.

BRON: https://region.sindonews.com/read/929649/174/government-gandeng-pgpp-percepat-pembinaan-papua-dan-papua-barat-1667351514/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.