Breaking

 Wet op de uitbreiding van Zuidwest-Papoea wordt aangenomen, DPR ondersteunt rechtvaardige ontwikkeling



De DPR RI heeft het wetsontwerp over de nieuwe autonome regio (DOB) voor de provincie Zuidwest-Papoea aangenomen om wet te worden. De voorzitter van het Indonesische parlement, Puan Maharani, hoopt dat met het aannemen van de Southwest Papua Formation Law het welzijn van de mensen in Cenderawasih Land zal toenemen.

De bekrachtiging van de wet op de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea vond plaats tijdens de 10e plenaire vergadering van de DPR voor sessieperiode II voor het sessiejaar 2022-2023, die werd gehouden in het Nusantara II-gebouw, het parlementscomplex, Senayan, Jakarta, donderdag (17/11), de vergadering werd rechtstreeks voorgezeten door mevr.
 
De besluitvorming over het wetsvoorstel inzake de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea begon met het lezen van een rapport van de leiding van Commissie II van de DPR RI. Vervolgens vroeg Puan om goedkeuring van de bestuursleden.

"Kan het wetsvoorstel betreffende de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea worden goedgekeurd en in wet worden omgezet?" zeggen
 
"Akkoord," antwoordden de leden van de DPR RI in koor terwijl ze in hun handen klapten.

De provincie Zuidwest-Papoea omvat Sorong City, Sorong Regency, South Sorong Regency, Raja Ampat Regency, Tambrauw Regency en Mamberamo Regency. Deze nieuwe provincie krijgt een hoofdstad in Sorong.

Ter informatie, de deling van de provincie Zuidwest-Papoea werd uitgevoerd omdat de menselijke ontwikkeling in het gebied nog steeds achterbleef. Puan hoopt dat de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea de ontwikkeling in de regio zal versnellen.

"De DPR RI hoopt dat de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea het welzijn van de lokale gemeenschap verder zal verbeteren. De DPR steunt deze wet zodat er een gelijkmatige verdeling van de ontwikkeling in Papoea is', zei hij.
 
"Infrastructuur in gebieden die Zuidwest-Papoea omvatten, moet ook snel worden ontwikkeld om de verbetering van het welzijn van mensen te ondersteunen, zodat de menselijke ontwikkelingsindex in deze provincie geavanceerder zal zijn", vervolgde Puan.

De voormalige coördinerend minister voor PMK zei ook dat de ratificatie van de wet op de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea het goede verloop van de fasen van de gelijktijdige verkiezingen in 2024 zou ondersteunen.

Puan vroeg de regering om snel een overheidsverordening in plaats van wet (perppu) af te ronden als gevolg van de vorming van een aantal nieuwe autonome regio's in Papoea.

"Hopelijk zal de vorming van een nieuwe provincie in Papoea ons democratisch systeem verbeteren en Indonesië vooruit helpen", voegde hij eraan toe.
 
BRON: https://www.merdeka.com/politik/uu-pemekaran-papua-barat-daya-disahkan-dpr-support-demi-pemerataan-pempembelian.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.