Breaking

 De regering van Bintuni Regency waardeert BPJS Health voor de UHC-titel



De afdeling Manokwari van de Health Social Security Administration Agency (BPJS) waardeert de regering van het regentschap Teluk Bintuni, provincie West Papua, die de titel Non-Cut Off Universal Health Coverage (UHC) heeft gewonnen.

UHC Non Cut Off of universele ziektekostenverzekering is een actief direct lidmaatschap van het National Health Insurance (JKN) -programma met een deelnamepercentage van 99,17 procent van de gehele bevolking in het gebied.
 
Hoofd van BPJS Kesehatan Manokwari Branch, Deny Jermy Eka Putra Mase in Bintuni, waardeerde dinsdag de prestatie van de regentschapsregering van Teluk Bintuni bij het bereiken van UHC, omdat de regentschapsregering van Teluk Bintuni in de toekomst registratie van deelnemers kan aanvragen, waar deelnemers die zijn geregistreerd bij die tijd zijn onmiddellijk actief en kunnen direct worden gegarandeerd als ze toegang krijgen tot de dienst gezondheid.

De regentschapsregering van Bintuni Bay kan ook tegemoetkomen aan de ziektekostenverzekering voor deelnemers die op dat moment dringende diensten nodig hebben maar geen kaart hebben.
 
"Dit voorrecht is alleen voor deelnemers aan het PBI-segment van de regionale overheid die hun lidmaatschap onmiddellijk kunnen activeren en kunnen worden gebruikt om gezondheidsdiensten te verkrijgen, zowel bij First Level Health Facilities (FKTP) als Advanced Referral Health Facilities (FKRTL), terwijl voor registratie van deelnemers niet-betaalde Werknemers (PBPU) of onafhankelijke deelnemers wachten nog 14 dagen", aldus Deny.
 
De regent van Teluk Bintuni, Petrus Kasihiw, sprak zijn waardering uit voor UHC die alle gezondheidsrechten van burgers beschermt. Hij zorgde ervoor dat de regentschapsregering van Bintuni Bay zich zal blijven inzetten voor de volledige ondersteuning van het UHC-programma, aangezien het programma een ziektekostenverzekeringssysteem heeft dat ervoor zorgt dat elke burger van Bintuni Bay recht heeft op gezondheid en een fatsoenlijk leven.
 
Petrus erkende dat de toekomstige prestaties van UHC ook ondersteund moesten worden door goede gezondheidsdiensten en hij nodigde alle gezondheidsdiensten in het gebied uit, van stedelijke gebieden tot dorpen, om de gezondheidsdiensten te verbeteren en ze nog excellenter te maken.
 
"Gezondheid is de basis voor alle gemeenschapsdiensten in dit gebied en we kunnen samen regionale ontwikkelingsdoelen bereiken als onze gemeenschap gezond is", zei hij.
 
Petrus hoopt dat de UHC-prijs ook een aanmoediging en motiverende stimulans zal zijn om toezeggingen na te komen en een drijvende kracht zal worden bij het vergroten van de succesvolle implementatie van het JKN-programma, dat op zijn beurt de kwaliteit van de volksgezondheid en productiviteit zal verbeteren om een geavanceerd, productief en concurrerende Bintuni Bay-gemeenschap.
 
Vanaf november 2022 heeft 99,17% van de mensen het JKN-programma gegarandeerd of 80.212 van de 80.884 totale bevolking van Teluk Bintuni Regency met details van 63,49% of 51.313 mensen die deelnemen aan PBI JK, 12,27% of 9.924 mensen die deelnemen aan PBPU Pemda, 19,84 % of 16.047 loonontvangers (PPU), 4,05% of 3.275 niet-betaalde werknemers (PBPU) of onafhankelijk, en 0,34% of 275 PBPU niet-werkgevers.
 
Met deze prestatie is Teluk Bintuni Regency het vijfde district dat UHC Non Cut Off behaalt in het werkgebied van het Manokwari Branch Office na Manokwari Regency, South Manokwari Regency, Teluk Wondama Regency en Kaimana Regency.
 
Deny en Petrus ontmoetten elkaar dinsdag in Bintuni Bay voor de agenda van de ondertekening van de UHC Work Plan Extension tussen de Teluk Bintuni Regency Government en de Manokwari Branch of Health BPJS.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/23057/bpjs-kesehatan-apresiasi-pemkab-bintuni-raih-predikat-uhc

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.