Breaking

 De Wamendagri hoopt dat de vier nieuwe autonome regio's grote welvaart zullen brengen voor de bevolking van Papoea



Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken (Wamendagri) John Wempi Wetipo hoopt dat het bestaan van vier nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua voor grote welvaart kan zorgen voor de lokale gemeenschap.

"Hopelijk zal het een grote impact hebben op het welzijn van de mensen in Tanah Papua", zei John Wempi tegen verslaggevers na het bijwonen van de ondertekening van het actieplan voor afvalbeheer 2022-2025 in het stroomgebied van Citarum in Jakarta, vrijdag.

Vervolgens voegde hij eraan toe dat het ministerie van Binnenlandse Zaken hoopt dat de vier nieuwe autonome regio's van Papua, namelijk Zuid-Papoea, Hoogland-Papoea en Centraal-Papoea, die zijn ingehuldigd en Zuidwest-Papoea, die spoedig zullen worden ingehuldigd na de ratificatie van het wetsvoorstel inzake de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea in de wet kan een proefproject voor hen worden om de waardigheid, graad en waardigheid van het Papoea-volk over te nemen, zodat ze een beter leven kunnen leiden.

Bij dezelfde gelegenheid liet John ook weten dat het ministerie van Binnenlandse Zaken hoopt dat de inhuldiging van Zuidwest-Papoea als nieuwe provincie in Papoea en de inhuldiging van de waarnemend gouverneur spoedig kan plaatsvinden. Zo, vervolgde hij, zou Zuidwest-Papoea kunnen deelnemen aan de verkiezingen van 2024.

"We hopen dat de inauguratie en inauguratie van de waarnemend gouverneur van Zuidwest-Papoea wordt versneld, zodat we kunnen deelnemen aan de verkiezingen van 2024", zei hij.

Eerder op donderdag (17/11) keurde de plenaire zitting van de DPR RI het wetsontwerp (RUU) met betrekking tot de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea goed om wet te worden.

Bij die gelegenheid hoopte Guspardi Gaus, lid van commissie II van het Indonesische Huis van Afgevaardigden, dat een speciaal autonomiebeleid voor de provincie Papoea niet alleen conflictproblemen zou kunnen overwinnen, maar ook de ontwikkeling zou kunnen versnellen.

Het doel van de verdeling van de provincie in Papoea, zei Gaus, is vervat in artikel 93 van regeringsverordening nummer 106 van 2021 betreffende de gezags- en institutionele uitvoering van het speciale autonomiebeleid voor de provincie Papoea.

De verordening stelt dat uitbreiding bedoeld is om rechtvaardige ontwikkeling te versnellen, openbare diensten, welzijn van de gemeenschap en de waardigheid van de inheemse Papoea's (OAP) te verbeteren.

BRON: https://makassar.antaranews.com/berita/443341/wamendagri-berharap-empat-dob-beri-kesejahteraan-large-bagi- Masyarakat-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.