Breaking

West Papua verkent economische samenwerking met DKI Jakarta



De regering van West Papua onderzoekt momenteel de samenwerking in de economische sector met DKI Jakarta om te voorzien in de behoefte aan voedsel tussen speciale regio's.

Assistent voor Ontwikkelingseconomie Melkias Werinussa in Manokwari zei maandag dat de samenwerkingsdoelstelling van de West-Papoea-regering zich zal concentreren op speciale gebieden zoals DKI Jakarta.

"Deze samenwerking is niet alleen tussen provincies, maar ook op district/stadsniveau, met als doel ervoor te zorgen dat het overschot aan economische goederen tussen regio's met elkaar kan worden gevuld", aldus Werinussa.

Genoemd kan de samenwerking worden uitgevoerd na een overeenkomst ondertekend door de twee regionale hoofden (gouverneur).

Werinusa gaf een voorbeeld: superieure groenteproducten geproduceerd uit de Arfak-bergen kunnen direct worden gedistribueerd naar DKI Jakarta om te voorzien in de behoefte aan groenten in de regio.

"We hebben het potentieel voor groenten uit het Arfak-gebergte, als de samenwerking wordt uitgevoerd, is het niet onmogelijk voor onze groenten om Jakarta te bereiken", legt hij uit.

Momenteel, vervolgt Werinussa, is er business-to-business samenwerking geweest met verschillende regio's, waaronder Makassar en Surabaya.

Het provinciebestuur van West Papua wil de samenwerking echter uitbreiden, niet alleen op economisch gebied, maar ook op andere gebieden die in West Papua nodig zijn, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

"We hebben al een business-to-business samenwerking. Maar ik hoop dat er samenwerking komt tussen de overheid en de overheid en niet alleen op economisch gebied", besloot hij.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22421/papua-barat-jajaki-kerjasama-ekonomi-dengan-dki-jakarta

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.