Breaking

Boni Hargens: de vorming van nieuwe autonome regio's verandert het stigma over Papua



Politiek analist dr. Boni Hargens zei dat de oprichting van een nieuwe autonome regio en alle componenten van ontwikkeling in Papua het stigma en het paradigma van de aarde van Cenderawasih hebben veranderd.

"Het verandert automatisch ons stigma en paradigma met betrekking tot Nieuw Papua, dat verwijst naar een gemeenschappelijke identiteit en gedeelde idealen van gedeelde welvaart", zei Boni Hargens in een schriftelijke verklaring die woensdag in Jakarta werd ontvangen.

Boni, die tevens directeur is van het Indonesische Kiescollege (LPI), oordeelde dat de term Nieuw Papua verwijst naar het huidige en toekomstige Papua, dat verschilt van het vroegere Papua, waar ieders perceptie alleen verwijst naar achterlijkheid, armoede, conflict en separatisme.

Volgens hem is de toestand van het nieuwe Papua een ideale toestand waar nog voor zal worden gevochten zodat het Papoea-volk hun identiteit kan begrijpen, vrij is van armoede, achterlijkheid en vrij van alle vormen van impasse.

"De uitbreiding is een scenario voor het versnellen van de ontwikkeling van infrastructuur en de ontwikkeling van de mens", zei hij.

De vorming van nieuwe autonome regio's in het universele ontwikkelingsparadigma wordt aanvaard als een alternatieve manier om de impasse van ontwikkeling te doorbreken, vooral in afgelegen en conflictgevoelige gebieden.

De uitbreiding is een potentiële kans voor het Papoea-volk om vooruitgang te boeken in alle aspecten van het leven. De oprichting van nieuwe autonome regio's wordt echter vaak bekritiseerd omdat ze nieuwe kleine koningen heeft voortgebracht die in overeenstemming zijn met de uitbreiding van corruptie op regionaal niveau.

Aan de andere kant, zei hij, vergroten de nieuwe autonome regio's juist de mogelijkheden voor toezicht en werkeffectiviteit van maatschappelijke groeperingen bij het toezicht op het functioneren van de overheid. Elke kans op corruptie en machtsmisbruik zal gemakkelijk worden gezien en aangepakt door het maatschappelijk middenveld of wetshandhavers.

Lid van de Papoea Volksvergadering (MRP) dr. Toni Wanggai zei dat de herziening van de Bijzondere Autonomiewet heeft geleid tot ten minste drie grote doorbraken van de centrale regering in het tijdperk van president Joko Widodo (Jokowi).

Ten eerste de aanwezigheid van een speciaal bureau voor het versnellen van ontwikkeling in Papua en West Papua. Ten tweede is er een groen ontwerp of een alomvattend masterplan voor de ontwikkeling van de Papoea's, en tot slot de voorziening van de grootst mogelijke politieke ruimte voor het Papoea-volk met de vorming van de DVK vanaf de benoemingsroute, niet de verkiezingsroute.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22109/boni-hargens-pemunjukan-dob-ubah-stigma-about-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.