Breaking

Jayawijaya krijgt 6 extra artsen



Het Jayawijaya District Health Office (Dinkes) ontving nog eens 6 artsen die hun praktijk of Koas nog voortzetten via het programma van het ministerie van Volksgezondheid, waar het personeel van deze artsen verder is verdeeld in 3 bij de Puskesmas en nog 3 bij de RSUD, dit wordt gedaan omdat ze begeleiding moeten krijgen van een senior arts.

Het hoofd van de gezondheidsdienst gaf toe dat er geen extra nieuwe artsen waren van zijn eigen afdeling, alleen van het ministerie van Volksgezondheid, dus de artsen waarvan de namen in het programma stonden, werden verspreid.
 
"Wij in Jayawijaya hebben 6 extra artsen in de Puskesmas en 3 anderen in het Wamena-ziekenhuis", zei hij gisteren op zaterdag (11/5).

Er wordt gezegd dat de aanwezigheid van 6 artsen zeer nuttig is bij het verlenen van gezondheidsdiensten aan de gemeenschap. Bij het later uitvoeren van hun taken zullen ze worden omgerold, waarbij die van de Puskesma's naar het Wamena-ziekenhuis gaan en die van het Wamena-ziekenhuis naar de Puskesma's.
 
"We doen dit naast het geven van begeleiding, we kunnen ook de gezondheidsdiensten maximaliseren, zowel in de Puskesmas als in het Wamena-ziekenhuis", zei de chirurg-specialist van het Wamena-ziekenhuis.

Er wordt gezegd dat deze 6 artsen 1 jaar in Wamena zullen dienen, omdat dit te maken heeft met hun opleiding, wat betekent dat ze, hoewel ze klaar zijn met de universiteit, weer voor Koas moeten blijven studeren, dus moeten ze als assistenten worden geplaatst aan senior artsen in het Puskesmas en Wamena Ziekenhuis.

Hij voegde eraan toe dat na het beoefenen van Koas in Jayawijaya later deze 6 mensen zullen terugkeren om de certificering te voltooien, zodat ze zelf gezondheidsdiensten kunnen gaan verlenen, hetzij in Jayawijaya of later in andere gebieden.

BRON: https://cenderawasihpos.jawapos.com/ Lintas-papua/pegunungan/07/11/2022/jayawijaya-dapat-added-energi-6-dokter/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.