Breaking

Wat betreft de figuur van de waarnemend gouverneur van Papoea-Nieuw-Guinea, Yan Mandenas: We kennen al de namen die verschijnen




Lid van de DPR RI voor het kiesdistrict van Papoea, Yan Mandenas, gaf toe dat hij de kandidaat voor de waarnemend gouverneur van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Papua kende.

De vice-voorzitter van de Papua Special Autonomy Committee voor de DPR RI gaf echter toe dat hij het niet aan het publiek had kunnen overbrengen.

"Terwijl we nog in het selectieproces zitten, hoewel we de namen al kennen die verschijnen", vertelde Yan Mandenas zondag (6/11/2022) telefonisch aan Tribun-Papua.com.
 
Mandenas legde uit dat de namen die hij had gekend niet definitief waren.

"Op d-2 tot d-1 van de inauguratie kunnen er nog veranderingen zijn", legde hij uit.

Hij zei dat de benoeming van de gouverneur van Papoea-Nieuw-Guinea afhangt van de normen en criteria die de centrale regering wenst.

"Bovendien is er een eindbeoordelingsteam dat aanbevelingen doet om een Presidentieel Besluit (Presidentieel Besluit) uit te vaardigen in het kader van de benoeming van de Waarnemend Gouverneur van 3 nieuwe provincies in Papua", zei hij.
 
Toen hem werd gevraagd naar de juiste figuur om het tijdelijke hoofd van de regio te vullen, moedigde Mandenas vertegenwoordiging vanuit Papua aan.

"Er moet een vertegenwoordiger uit Papua zijn die betrokken kan zijn bij de voorbereiding van de nieuwe provincie", legde hij uit.
 
Voor iedereen die wordt ingehuldigd, moedigt Mandenas aan dat de nieuw gevormde provincie in de toekomst zo goed mogelijk kan worden voorbereid.

"In dit geval gaat het om regionale apparaatorganisaties (OPD), verkiezingsorganisatoren en andere belanghebbenden."

"Zo kan deze nieuwe provincie in de toekomst aanpassingen en voorbereidingen treffen voor de verkiezingen van 2024 en onmiddellijk de definitieve leider betreden, zowel in de wetgevende als uitvoerende macht", concludeerde hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/11/06/jualan-figure-pencepat-gubernur-dob-papua-yan-mandenas-kita-al-tahu-nama-nama-yang-muncul

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.