Breaking

Gezamenlijk TNI-Polri-personeel arresteert één KKB-lid in Papoea



Gezamenlijk TNI-Polri-personeel arresteerde een lid van de gewapende criminele groep (KKB) genaamd Luther Japugau (LJ) in Yokatapa Village, Sugapa District, Intan Jaya Regency, Papua, vrijdag (4/11/2022). Luther was lid van de groep onder leiding van Undius Kogoya.
 
"Het is waar, de gezamenlijke veiligheidstroepen van TNI en Polri zijn erin geslaagd Luther Japugau (LJ), een lid van de Undius Kogoya KKB-groep, te arresteren", zei kolonel Kav Herman Taryaman, hoofd Informatie voor het Militair Commando (Kapendam) XVII/Cenderawasih. zijn verklaring, zaterdag (11/5/2020) 2022).
 
Herman zei dat toen Luther op het punt stond te worden gearresteerd, hij tijd had om te ontsnappen naar het Yokatapa-veld. Vervolgens gaf de agent één waarschuwingsschot naar boven.

Luther negeerde echter de waarschuwingsschoten. Hij bleef proberen te ontsnappen, totdat de veiligheidstroepen Luther uiteindelijk verlamden door hem twee keer in zijn been te schieten.

"Na verlamd te zijn, werd (Luther Japugau) vervolgens geëvacueerd naar het Sugapa Health Center," zei hij.

Daarnaast gaf Herman ook toe dat Elpina Dwitau (7 jaar oud) gewond was geraakt door geraakt te zijn door een kogelschot of een kogelrichocet. Dit incident deed zich voor toen de gezamenlijke veiligheidstroepen Luther arresteerden.

"De schotwond in de rechter taille werd veroorzaakt door het verzamelen van munitie. Daarna werden ze geëvacueerd naar het Sugapa Health Center", zei Herman.

Hij legde uit dat Elpina nu voor medische behandeling naar het Nabire-ziekenhuis werd verwezen. Het slachtoffer werd vergezeld door zijn ouders. Herman voegde eraan toe dat de omstandigheden in Intan Jaya na Luthers arrestatie gunstig waren. Hij zei dat mensen hun normale bezigheden deden.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rkve62436/personel-joinan-tnipolri-tangkap-satu-member-kkb-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.