Breaking

Manokwari streeft naar 100 huizen die elk jaar van elektriciteit worden voorzien



De regering van het regentschap Manokwari in de provincie West Papua streeft ernaar om jaarlijks 100 tot 200 huizen te voorzien van elektriciteitsvoorzieningen via het budget voor speciale autonomie (Otsus).

De regent van Manokwari, Hermus Indou in Manokwari, legde vrijdag uit dat zijn partij nog steeds de elektriciteitsbehoeften van de huizen van de bewoners registreert, zodat geleidelijk aan alle huizen elektriciteitsdiensten kunnen krijgen via de Manokwari-tak van PLN.
 
"We zullen zien hoeveel van de behoefte van de gemeenschap aan elektriciteit dit is. Als je wilt zeggen dat we 100 procent zullen dienen voor alle huizen in Manokwari, misschien niet vanwege budgetbeperkingen, maar we hebben goede hoop dat de elektriciteitsbehoefte op grote schaal zal worden gedekt ’, zei Hermus.
 
Hij verklaarde dat het een verbintenis was tussen hemzelf en de plaatsvervangend regent van Manokwari, Edi Budoyo, om elektriciteitsdiensten te leveren aan huizen, met name inwoners van Papoea Orang Asli (OAP).
 
Op vrijdagmiddag opende Hermus, vergezeld door Edi Budoyo en het hoofd van PLN UP3 Manokwari, Roberth Rumsaur, symbolisch het inschakelen van de elektriciteitsmeter in Inya Village, North Manokwari District of bekend als het Pantura-gebied.
 
Hij verklaarde dat de distributie van elektriciteit een vorm en inspanning was van de lokale overheid om het welzijn van de mensen in Manokwari Regency te verbeteren.
 
Voorheen zei Joni Towansiba, hoofd van de Manokwari Housing and Settlement Area, dat de installatie van de elektriciteitsmeter werd uitgevoerd als een vervolg op een verzoek van het plaatselijke dorpshoofd dat klaagde dat er geen elektriciteit was in de huizen van de mensen, zodat 's nachts , het dorp was donker.
 
De installatie van elektriciteit voor honderd huizen, zei hij, kostte 400 miljoen Rp.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22285/manokwari-targetkan-100-rumah-terlayani-listrik-setiap-tahun

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.