Breaking

 Vraag advocaat Lukas Enembe om medewerking, KPK: Bewijs dat u zich aan de wet houdt



De advocaat van Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, was afwezig tijdens het onderzoek van de Corruption Eradication Commission (KPK) naar de vermeende zaak van omkoping en fooien van zijn cliënt.
 
Woordvoerder voor vervolging en institutionele actie bij het Corruption Eradication Committee, Ali Fikri, vroeg Aloysius om mee te werken als bewijs dat hij zich aan de wet houdt.

"We herinneren de betrokkenen eraan om coöperatief te zijn bij het gehoorzamen aan de wet. Wees alsjeblieft aanwezig en leg het direct uit voor de onderzoekers", zei Ali Fikri op zijn kantoor, vrijdag (18/11).
 
Aloysius Renwarin bleek afwezig te zijn geweest, oftewel niet voldoen aan de dagvaarding voor het verhoor van de KPK in zijn hoedanigheid van getuige op donderdag (17/11).

Ali legde uit dat Aloysius Renwarin was ontboden, niet in zijn hoofdtaken en functioneert als een van de juridische adviseurs van Lukas Enembe. De KPK riep Aloysius echter op om beschuldigingen van omkoping en bevrediging door Lukas Enembe te onderzoeken.

"We worden in onze hoedanigheid van burgers opgeroepen om getuigen te worden, omdat er behoefte is aan een onderzoek, zodat de handelingen van de verdachten duidelijker worden. Dit is natuurlijk niet een kwestie van zijn hoofdtaak als LE Legal Counsel", legt Ali uit.

Eerder had de KPK de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, als verdachte aangewezen. Lukas wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een aantal vermeende corruptiezaken.

Onder andere gerelateerd aan het aannemen van steekpenningen en projectfooien in de Papoea-regio. De KPK heeft Lukas ook verboden om de komende zes maanden van 7 september 2022 tot 7 maart 2023 naar het buitenland te reizen.

Niet alleen dat, het Financial Transaction Reports and Analysis Center (PPATK) heeft ook de rekeningen van Lukas Enembe en aanverwante partijen geblokkeerd. De blokkering werd uitgevoerd omdat PPATK ontdekte dat er financiële transacties waren die vreemd of verdacht waren.
 
De PPATK-bevindingen hadden betrekking op Luke's financiële transacties die naar gokhuizen, oftewel casino's in het buitenland, vloeiden. PPATK zei dat het aantal bijna een half biljoen was. De KPK bestudeert momenteel de bevindingen van PPATK.

BRON: https:// Hukum.rmol.id/read/2022/11/18/554374/ Minta-pengacara-lukas-enembe-kooperatif-kpk-dinding-proven-kalau-taat- Hukum

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.