Breaking

 De waarnemend gouverneur van de Papoea-provincie Pemekaran zet zich in voor de strijd voor regionale onafhankelijkheid door middel van een aantal strategieën




Hoewel de inauguratie van de waarnemend gouverneur is uitgevoerd als een teken van het begin van de regeringswielen voor de drie provincies van de deling van Papua, beweren niet alle partijen dat ze in overeenstemming zijn met het regeringsbeleid. Een aantal partijen, ook uit de overheidssfeer, heeft nog twijfels over de verdeling. Waar er eerder input was voor het uitstellen van deelname aan de verkiezingen van 2024, is er nu een pessimistische inschatting van de onafhankelijkheid van de nieuw gecreëerde regio's.

Deze beoordeling en kritiek kwamen van een senior onderzoeker aan het Indonesisch Instituut van Wetenschappen (LIPI), Adriana Elisabeth, die een pessimistische kijk heeft op de uitbreiding van de provincie in Papoea. Volgens hem is het moeilijk om de onafhankelijkheid van Papoea te realiseren nadat de regering de drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) heeft ingesteld. Dat komt omdat het gedurende 20 jaar Speciale Autonomie (Otsus) voor Papua ook niet optimaal is geweest. De overheid zou een kaart moeten maken van hulpbronnen in de drie provincies, met inbegrip van kaarten van economische hulpbronnen, natuurlijke hulpbronnen (SDA) en human resources (HR) voor elke projectie.

Soortgelijke kritiek kwam ook van de econoom Nailul Huda van het Institute for Development of Economics and Finance (INDEF), die zei dat 4 jaar niet genoeg tijd was voor de 3 provincies om onafhankelijk te zijn. Expansie moet volgens hem worden geïnterpreteerd als ontwikkeling die meer gericht is en de kenmerken en behoeften van de gemeenschap weerspiegelt. Het potentieel dat in de drie provincies kan worden ontwikkeld, ligt in de economische sectoren toerisme en natuur, die een drijvende kracht kunnen zijn voor het opbouwen van zelfvoorziening.

Het ontstaan van 'verantwoorde' kritiek is een gedeelde les en een waarschuwing dat er oppositiepartijen zijn die het gebruiken om provocaties uit te voeren. Vroeg of laat is de steun van vele partijen waar de regering en de gemeenschap naar uitkijken, vooral in de nieuw gecreëerde regio's, zodat het doel van onafhankelijkheid snel wordt bereikt.

Formulering van een routekaart om regionale ontwikkeling en empowerment van OAP te realiseren

Er was kritiek dat een van de punten waarop werd gezinspeeld op het bestaan van een routekaart met betrekking tot het nieuw gecreëerde gebied, daadwerkelijk was geïnitieerd en zal worden gerealiseerd door het Rijk. Via de plaatsvervangend president (Wapres) van de Republiek Indonesië, gaf Ma'ruf Amin, aan wie de functie van voorzitter van de Papua Special Autonomy Development Acceleration Agency was toevertrouwd toen hij een bezoek ontving van drie gouverneursfunctionarissen van de provincie Pemekaran, een specifieke boodschap . Via de speciale staf van de vice-president bracht Masduki Baidhowi vijf boodschappen over die verband hielden met de routekaart.

Ten eerste om van de deling van de provincie Papua een game changer te maken om een sprong te maken in regionale ontwikkeling en empowerment van inheemse Papoea's. De vice-president vroeg de waarnemend gouverneur om doorbraken en innovaties te zoeken in overeenstemming met de regionale context.

Ten tweede, om onmiddellijk een geïntegreerde routekaart (geïntegreerde routekaart) en concrete acties (actieplan) te formuleren bij de uitvoering van de nieuwe autonome regio's 2022-2024, rekening houdend met het tijdschema dat in overeenstemming is met de fasen van de verkiezingen van 2024 en 2024 Pilkada.

Ten derde, de waarnemend gouverneur vragen om de regenten te consolideren om een ontwerp voor te bereiden om de ontwikkeling van de provincie te versnellen in overeenstemming met het Masterplan 2022-2041 voor de versnelling van de ontwikkeling in Papoea, zoals voorgeschreven door wet nr. 2/2021 betreffende Speciale Autonomie voor de Provincie Papua, formuleer dan een realistisch quick wins actieplan voor 2023-2024.

Ten vierde zal de Papua Steering Committee (BPP) assistentie en ondersteuning bieden aan de waarnemend gouverneur bij het versterken van programma- en financieringssynchronisatie met ministeries/agentschappen en andere gerelateerde partijen. Om dit mogelijk te maken, moet de waarnemend gouverneur de samenwerking van de partijen versterken om de eerste basis voor ontwikkeling te leggen.

Dan vijfde, gezien de complexe situatie in Papoea, de waarnemend. Bestuurders wordt gevraagd de sociale communicatie met alle geledingen van de samenleving te versterken. Een gunstige situatie is de sleutel tot succes bij het beheren en bouwen van een regio als een groot thuis voor iedereen.

Toezegging van de waarnemend gouverneur om de onafhankelijkheid van de uitbreidingsprovincie te realiseren

In overeenstemming met de boodschap van de vice-president hebben de figuren die door de president zijn gemandateerd om als waarnemend gouverneurs te dienen, zich vanaf het begin ingezet om de nieuw gecreëerde provincie op verschillende gebieden tot een welvarende en onafhankelijke regio te maken.

Een van de inheemse Papoea's aan wie later de functie van waarnemend gouverneur van Zuid-Papoea werd toevertrouwd, was Apolo Safanpo. Zijn achtergrond als academicus aan de Cenderawasih Universiteit, Jayapura, heeft een aantal missies en verwachtingen in het gebied waaraan hij is toegewezen. In zijn verklaring zet hij zich in voor een inhaalslag voor het welzijn van de gemeenschap door zich te concentreren op het ontwikkelen van menselijke hulpbronnen in overeenstemming met de richtlijnen van president Joko Widodo met betrekking tot onderwijs, gezondheid, economie, enzovoort.

Aan de andere kant ontving het bergachtige Papoea-gebied dat was toevertrouwd aan het voormalige hoofd van het Papoea-Hoge Openbaar Ministerie, Nikolaus Kondomo, een bericht van het parket van de procureur-generaal. Nikolaus is de beste zoon van Adhyaksa, dus hij wordt beschouwd als de juiste persoon om de functie van waarnemend gouverneur van de Hooglanden van Papoea te bekleden, maar ook als een inheemse Papoea. Voordat Nikolaus werd aangesteld als waarnemend gouverneur van Highlands Papua, was hij aangesteld als deskundige staf voor betrekkingen tussen instanties en internationale samenwerking bij het bureau van de procureur-generaal, met de rang van Echelon I. In een podcast-interview zei Nikolaus ooit dat de meest het belangrijkste dat hij in Papua wilde bouwen was een nationale visie, juridisch bewustzijn door juridisch advies. Een ander belangrijk werk dat hij gaat uitvoeren is het adviseren over extremisme en radicalisme zodat de Papoea's een brede blik krijgen. Voor hem is de grootste uitdaging bij het leiden van zijn provincie human resources (HR).

Interessant aan de verkiezing van de waarnemend gouverneurs van de nieuwe autonome regio's in Papoea is de enige vrouwelijke figuur, namelijk Rebekah Haluk. De minister van Binnenlandse Zaken, Tito Karnavian, legde uit dat de reden voor het benoemen van vrouwen als leiders te wijten was aan de snelle stroom van gendergelijkheid in de Indonesische samenleving. De figuur van Rebekah Haluk wordt in staat geacht de regio Centraal-Papoea te leiden. De achtergrond van haar man is ook Nabire, en zijn staat van dienst heeft bewezen in staat te zijn regionale verkiezingsconflicten op te lossen terwijl hij nog steeds dient als waarnemend regent van Yalimo Regency. De minister van Binnenlandse Zaken hoopt dat Rebekah Haluk in de regio Midden-Papoea alle partijen kan omarmen. De inhuldiging van Ribka Haluk is ook een uiting van de partijdigheid van de regering bij het mainstreamen van gendergelijkheid in de wereld van leiderschap in Indonesië. De aanstelling heeft ook echt begrip voor en aandacht voor de dynamiek die zich in de samenleving afspeelt.

Na bevestiging zei de waarnemend gouverneur van Centraal-Papoea, Ribka Haluk, dat de grootste uitdaging bij het leiden van de hoofdstad Nabire een geografisch probleem is, dus het is te hopen dat de samenwerking tussen de regering en de gemeenschap goed kan verlopen. Ze zinspeelde ook op de kwestie van vrouwenemancipatie en adviseerde vrouwen, vooral in Papua, om de capaciteit te blijven vergroten, zodat ze later ideeën en ideeën konden inbrengen om de natie en staat op te bouwen.

Uitbreiding van de provincie als een poging om het Papoea-volk sterker te maken

Sinds de start van het uitbreidingsplan zet de rijksoverheid zich in om de inheemse Papoea's (OAP) dominant en optimaal te betrekken bij de ontwikkeling van hun territorium. Na eerder een bevestigingsbeleid te hebben gevoerd, vervolgens de waarnemend gouverneur van het Papoea-volk benoemd. De volgende stap is om personeel van OAP te betrekken bij inspanningen om de regio vooruit te helpen.

Dit werd ook bevestigd door de plaatsvervangend regent van Puncak Papua, Pelinus Balinal, die van mening was dat de inhuldiging van de drie nieuwe autonome regio's in Papua een poging was van de centrale regering om Papua te ontwikkelen door de mensen erin te versterken. Hij was van mening dat de inhuldiging van drie nieuwe provincies in Papoea zeker flexibiliteit zou bieden om autonoom te beheren wat de regionale middelen zijn. Dit maakt optimalisatie van bestaande middelen mogelijk. Deze voorwaarden maken het mogelijk om de regionale onafhankelijkheid optimaal te realiseren.

BRON: https://malamnya.online/2022/11/16/12858/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.