Breaking

 Advocaat Lukas Enembe afwezig bij dagvaarding KPK



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft afgelopen donderdag (17/11/2022) de advocaat van de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, Aloysius Renwarin, gedagvaard. Hij was echter afwezig bij het onderzoek met betrekking tot de vermeende zaak van omkoping en fooien voor projectwerk afkomstig van de APBD in de provincie Papoea.

"De informatie die we hebben ontvangen was niet aanwezig", zei het hoofd van de KPK Reporting Section, Ali Fikri, toen hij werd bevestigd in Jakarta, vrijdag (18/11/2022).
 
Afgezien van Aloysius, gaf een chauffeur genaamd Darwis, die ook zou worden ondervraagd, gisteren geen gevolg aan de oproep van de rechercheur. De KPK zal ze ook allebei terugroepen. "De dagvaarding opnieuw inplannen stuurde meteen het onderzoeksteam", aldus Ali.

De KPK heeft Lukas Enembe genoemd als verdachte in de vermeende zaak van omkoping en fooien in verband met werk of projecten afkomstig van de APBD in de provincie Papoea. Tot nu toe heeft het anticorruptiebureau echter niet in detail de zaak uitgelegd die Lukas in de val lokte.

Eerder zorgde de voorzitter van de KPK, Firli Bahuri, ervoor dat er geen speciale behandeling was bij de behandeling van de vermeende corruptiezaak tegen gouverneur Lukas. Hij benadrukte dat de aankomst van het onderzoeksteam op 3 november 2022 in de residentie van Lukas in Jayapura City, Papoea, een poging was om hun taken en functies als anticorruptiebureau uit te voeren.

"Ik denk niet dat er iets bijzonders is, alles is in het kader van wetshandhaving", zei Firli afgelopen donderdag in Zuid-Jakarta (10/11/2022).

Firli legde uit dat de komst van rechercheurs naar het huis van Lukas was gebaseerd op de belangrijkste taken van de KPK. Hij verklaarde dat dit in overeenstemming was met de bestaande regelgeving.
 
"Alles wat we doen is in overeenstemming met de principes van het uitvoeren van de belangrijkste taken van de KPK, wat het algemeen belang wordt genoemd, wat rechtszekerheid wordt genoemd, is het in de context van het handhaven van rechtvaardigheid, evenredigheid en ook het handhaven van mensenrechten, " legde Firli uit (naar verluidt uit Republika, 18/11/2022) Ed.

BRON: https://www.sarabanews.com/pengacara-lukas-enembe-mangkir-dipanggil-kpk/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.