Breaking

UNICEF nodigt de media uit om het onderwijs op het gebied van sanitatie voor Papoea's te vergroten



Hoofd van Wash United Nations International Children's Emergency Fund (UNICEF) Indonesiƫ Kannan Nadar nodigde de massamedia in de provincie Papua uit om het onderwijs en de belangenbehartiging over het belang van sanitaire voorzieningen voor alle elementen van de burgers van "Bumi Cenderawasih" te vergroten.

"Het sanitatieprogramma is een belangrijk ding om te handhaven bij het realiseren van de volksgezondheid in Tanah Papua", vertelde hij dinsdag aan ANTARA in Biak.

Op maandag (7/11) bezocht Kannan Nadar Biak om de STBM-verklaring van 105 dorpen en de eliminatie van malaria in Biak Numfor in 2024 bij te wonen.

Hij zei dat de rol van de massamedia bij het bevorderen van onderwijs over sanitaire voorzieningen erg belangrijk was om informatie over de volksgezondheid in Papua te verspreiden.

Bovendien, zei hij, met verschillende strategische overheidsbeleidsmaatregelen op het gebied van gezondheid, onderwijs en de vervulling van kinderrechten, kan het worden onderwezen door de publicatie van geschriften of foto's.

Met de onophoudelijke media die voorlichting geven door middel van geschriften over sanitatie, is volgens hem te hopen dat burgers correcte informatie krijgen zodat deze in het dagelijks leven kan worden toegepast.

"UNICEF, dat deel uitmaakt van de Verenigde Naties die zich bezighoudt met de naleving van de rechten van kinderen, probeert technische zaken en bijstand te verlenen, ook aan de regering van het regentschap Biak Numfor", zei hij.

Hij sprak zijn dank uit aan de massamedia voor hun bezorgdheid om de mensen van Tanah Papua voor te lichten over het belang van het handhaven van sanitaire voorzieningen in elk huishouden.

"We waarderen de journalisten die er echt om geven om het sanitaire programma voor de mensen in Tanah Papua te ondersteunen, vooral van de Biak Numfor Regency", zei Kannan Nadar.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694045/unicef-mengajak-media-perbanyak-edukasi-sanitasi-warga-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.