Breaking

De provinciale regering van Papoea is klaar om de bouw van de Palapa-ring te ondersteunen



De regering zal een geïntegreerd Palapa Ring-project bouwen dat door 14 provincies in Indonesië loopt.

Dit staat in de Regeling van de Minister van Economische Zaken (Permenko Ekonomi) Nummer 09 van 2022 betreffende Wijziging van de Regeling van de Coördinerend Minister van Economische Zaken Nummer 07 van 2021 betreffende Wijziging van de Lijst van Nationale Strategische Projecten.
 
Hoofd van de communicatie- en informatiedienst van Papua, Jeri Agus Yudianto, zei dat de provinciale regering van Papua bereid is om volledige steun te verlenen aan het plan.
 
"We bieden ondersteuning om de kloof in telecommunicatiediensten in het Bumi Cenderawasih-gebied te dichten", vertelde Jeri dinsdag (11/8/2022) in Jayapura aan verslaggevers.

Volgens Jeri wil de Integrated Palapa Ring de digitale kloof in Indonesië wegwerken.
 
"PRI verbindt 14 provincies en 78 regentschappen/steden evenals 129 steden met een glasvezelnetwerk van 11.610 km en 46 hop-microgolfverbindingen", zei hij.
 
Jeri zei dat terwijl de geïntegreerde Palapa-ring in Papua op het codeproject P-34 en P-28 van Serui naar Sawai naar Teba naar Sarmi gingen, doorgingen naar Jayapura, terwijl P-17 begon vanuit Keppi-Bade-Merauke.
 
"PRI in Papua zal naar verwachting de internetbandbreedtecapaciteit vergroten in elk gebied dat het passeert, en zal naar verwachting ook een van de noodverbindingen zijn in de noordelijke regio van het eiland Papua, waar vaak afsluitingen zijn omdat er een ringlus is vanuit Jayapura naar Serui en buiten Papua," zei hij.

Verder gaf Jeri toe dat voor de bouw ervan vermoed wordt dat er obstakels zullen zijn in het vergunningsproces vanwege de dynamiek van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB), waardoor de RTRW in Papua aanpassingen zal ondergaan.

"Omdat deze geïntegreerde Palapa-ring een van de routes in de regio Zuid-Papoea is", zei hij.

Hij voegde er echter aan toe dat zijn partij hoopt dat dit project met de steun van de gemeenschap en het district/stadsbestuur kan worden uitgevoerd voor de continuïteit van de telecommunicatiediensten in Papua.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/11/08/pemprov-papua-ready-support-pembinaan-palapa-ring

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.