Breaking

Disdik Biak gebruikt een digitaliseringssysteem voor onderwijsdiensten



Het Onderwijsbureau (Disdik) van Biak Numfor Regency, Papua heeft een digitaal systeem gebruikt voor openbare diensten op het gebied van onderwijs, zodat het snel toegankelijk is voor de lokale gemeenschap.

"Er zijn inmiddels diverse digitale diensten in de onderwijssector geïmplementeerd door het onderwijsbureau Biak", aldus het hoofd Leraren en Onderwijspersoneel van het Onderwijsbureau Biak, Japosman Situmorang in Biak, dinsdag.

Hij zei digitale diensten in de onderwijssector zoals het schoolondersteuningsinformatiesysteem (BOS), basisonderwijsgegevens (Dapodik) en verantwoordingsrapporten voor het gebruik van BOS-gelden met de Arkas-applicatie en vele andere diensten.

Japosman gaf toe, door digitale systeemdiensten in de onderwijssector te implementeren, het proces van het gebruik van scholen moest versnellen en het toezicht op de regionale onderwijsbureauorganisaties op officiële basis zou vergemakkelijken.

Als voorbeeld van onderwijsdiensten kan volgens Japosman de besteding van de schoolondersteuningsgelden die door elke school worden ontvangen, administratief worden gecontroleerd door het onderwijsbureau vanwege het digitaliseringssysteem.

"Het aanvraagproces, de besteding van BOS-gelden en het verantwoordingsrapport worden digitaal uitgevoerd met een speciale applicatie van het ministerie van Onderwijs en Cultuur, Onderzoek en Technologie", zegt hij.

Voor scholen en de gemeenschap is het digitaliseringssysteem volgens Japosman een vorm van innovatie in de publieke dienstverlening in de onderwijssector.

Ondertussen zei het hoofd van het onderwijs- en onderwijsbureau van het Mesak Education Office, NS Mandowen, dat de implementatie van openbare diensten op andere onderwijsgebieden binnen de Biak Numfor Regency-regering in 2022 onderwijsfaciliteiten zal bouwen voor zes basis- en middelbare school gebouwen.

"Het beleid van regent Herry Ario Naap om het onderwijs van Biak Numfor te veranderen, is een echte vorm van openbare dienstverlening voor studenten en de gemeenschap", aldus Mesak.

Mesak geeft toe dat onderwijsdiensten worden uitgevoerd door het Biak Numfor Education Office volgens de regels en in overeenstemming met de minimale servicenormen.

"De school voert het onderwijs- en leerproces uit als een vorm van openbare dienstverlening volgens de lesuren van elke lokale school", voegde hij eraan toe.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694033/disdik-biak-gunakan-sistem-digitalitas-pelayan-education

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.