Breaking

Uncen-kanselier van Kajati wordt ingehuldigd als waarnemend gouverneur van Papoea-Nieuw-Guinea



Het is gemeld dat de kanselier van de Universiteit van Cendrawasih (Uncen) Apolo Safanpo zal worden beëdigd als de waarnemend (Pj) Gouverneur van Zuid-Papoea door de minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian op het ministerie van Binnenlandse Zaken, Jakarta, op vrijdag ( 11/11).

"Ja, voor [de waarnemend gouverneur] van Zuid-Papoea, de heer Apolo Safanpo", vertelde Asmat plaatsvervangend regent Thomas Eppe Safanpo donderdag (10/11) aan CNNIndonesia.com.

Thomas zei dat het hoofd van het Papoea-Hoge Openbaar Ministerie, Nikolaus Kondomo, ook zou worden ingewijd als waarnemend gouverneur van het Papua-gebergte. Ondertussen werd het hoofd van de Papua Provincie Sociale, Bevolking, Vrouwen Empowerment en Kinderbescherming, Ribka Haluk, aangesteld als waarnemend Gouverneur van Centraal Papua.

'Ja, Rebekka's moeder is een vrouw,' zei Thomas.

Afzonderlijk gecontacteerd, beweerde het hoofd van Penuspen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Benny Irwan, dat hij nog steeds wachtte op een presidentieel besluit (Keppres) met betrekking tot de drie waarnemend gouverneurs in de drie nieuwe Papua-provincies.
 
"We wachten op het presidentieel besluit, ja", zei Benny.
 
Apolo Safanpo, geciteerd van de officiële website van de Universiteit van Cendrawasih, is de rector die sinds 2017 een functie aan de universiteit bekleedt. Apollo behaalde in 1999 een bachelor's degree in engineering aan de Surakarta State University. Daarna promoveerde hij in 2016 aan de Diponegoro University, Semarang.

Voordat Apollo rector werd, was hij decaan van de faculteit Ingenieurswetenschappen in 2012-2017, hoofd van de afdeling Civiele Techniek, Faculteit Ingenieurswetenschappen van 2003-2005, en assistent-decaan III van de faculteit Ingenieurswetenschappen van 2005-2012.

Ondertussen is Nikolaus Kondomo een officier van justitie die sinds november 2019 als Kajati Papua dient.
Nikolaus is een inheemse Papoea-zoon. Hij was plaatsvervangend Hoge Aanklager voor Centraal Kalimantan en plaatsvervangend Hoge Aanklager voor Papoea.

Ondertussen is Rebekah Haluk een bureaucraat in Papua. Hij dient nog steeds als waarnemend regent van Yalimo op dit moment. Ribka was in 2017 ook kort waarnemend regent van Mappi, nadat de ambtstermijn van de regent en plaatsvervangend regent in de regio was geëindigd.

BRON: https://www.cnnindonesia.com/nasional/20221110172526-32-872194/rector-uncen-to-kajati-bakal-dilantik-jadi-pj-gubernur-dob-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.