Breaking

Politie beveiligt 13 USTJ-studenten van een demonstratie waarbij de Morning Star-vlag wordt gehesen



De politie heeft donderdag 13 studenten van de Jayapura University of Science and Technology (USTJ) gearresteerd die de Morning Star-vlag voerden tijdens een demonstratie op de plaatselijke campus in Padang Bulan, Jayapura.

De politiechef van Jayapura, politiecommissaris Victor Mackbon, vertelde donderdag aan ANTARA in Jayapura dat, afgezien van het hijsen van de Morning Star-vlag, de tientallen studenten, bijgestaan door hun collega's, anarchistische acties uitvoerden en stenen gooiden naar agenten toen de demonstratie bijna zou beginnen. worden ontbonden.

In feite werd de politie gedwongen traangas te gebruiken om de studentenanarchie te verspreiden.

"Er waren vier politiemensen die gewond raakten bij het incident, dus ze werden onmiddellijk bevolen voor post-mortem", zei Kombes Mackbon.

De politiechef heeft de status van de 13 studenten die werden vastgezet, nog niet bevestigd, of het nu pure USTJ-studenten zijn of niet. "Rechercheurs onderzoeken de 13 studenten nog steeds", voegde hij eraan toe.

Los daarvan gaf de vice-kanselier van USTJ voor studentenzaken Isak Rumbarar toe dat er studenten waren die werden vastgehouden bij de politie van Jayapura.

"Ik kan niet bevestigen of ze allemaal USTJ-studenten zijn of niet, omdat ze momenteel worden behandeld door de politie van Jayapura", zei Isak.
 
Isak gaf toe dat hij verrast was toen hij hoorde dat de demonstratie van studenten op zijn campus gepaard ging met het hijsen van de Morning Star-vlag, waardoor de veiligheidstroepen konden handelen volgens de toepasselijke wetgeving.

Volgens hem biedt USTJ ruimte aan studenten om hun ambities te uiten, maar kunnen acties van studenten die tegen de wet zijn door het hijsen van de Morning Star-vlag niet worden gerechtvaardigd.
 
"Er was een gooiactie van een groep studenten totdat de politie traangas afvuurde", legt Isak Rumbarar uit.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/694333/polisi-amankan-13-mahasiswa-ustj-demontrasi-kibarkan-flag-star-kejora

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.