Breaking

Teluk Wondama Regency Government versnelt de verdeling van sociale bijstand



De regering van Teluk Wondama Regency in de provincie West Papua wil de uitkering van sociale bijstand van de regering aan inwoners die getroffen zijn door de stijging van de brandstofprijzen versnellen.

De plaatsvervangend regent van Teluk Wondama Andarias Kayukatuy droeg de relevante regionale apparaatorganisaties op om snel te handelen om de verdeling van de sociale bijstand van de regering te voltooien.

"Sociale hulp aan de gemeenschap moet onmiddellijk worden gerealiseerd om te anticiperen op de stijging van de prijs van goederen. Stel het niet langer uit want het is al december (vóór kerstdag)", zei hij tijdens de coördinatievergadering over inflatiecontrole in Teluk Wondama Regency, Maandag.

De Teluk Wondama Regency-regering heeft 2,7 miljard Rp2 toegewezen in het 2022-wijzigingsbudget voor regionale inkomsten en uitgaven voor het sociale vangnetprogramma om de koopkracht van mensen te behouden en de regionale inflatie onder controle te houden.

De fondsen worden gebruikt om directe geldelijke hulp aan motortaxichauffeurs te verstrekken, hulp te verlenen aan inheemse Papoea's (OAP), hulp te verlenen aan vissers met vistuig, transportsubsidies te verstrekken en arbeidsintensieve activiteiten uit te voeren.
 
Andi vroeg het ministerie van Industrie en Handel om de prijzen van goederen regelmatig te controleren, zodat de prijsbewegingen van goederen, met name basisbehoeften, bekend kunnen worden.


"Als het mogelijk is, wordt er elke dag of elke drie dagen toezicht gehouden op de prijs van goederen op de markt of in winkels. Prijscontrole is belangrijk, zodat handelaren de prijzen niet willekeurig verhogen. Later zullen ze marktoperaties of inspecties volgen, " hij bestelde.


Hoofd van de sociale dienst van Wondama Bay District, Eka Wosiri, zei dat de distributie van directe contante hulp voor motortaxichauffeurs in de toekomst zal worden uitgevoerd.

"Het geld is een paar dagen geleden op de officiële rekening gestort, we zullen het zo snel mogelijk verdelen", zei hij.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22389/pemkab-teluk-wondama-percepat-penaluran-bantuan-social

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.