Breaking

MSME-acteurs in Salawati Sorong houden een op toerisme gebaseerde culinaire tentoonstelling



MSME-actoren in het Salawati-district, Sorong Regency, provincie West Papua, hielden een culinaire archipelmarkt om de economie te stimuleren en lokale overheden te helpen bij hun inspanningen om de inflatie te beheersen.

De Indonesische culinaire markt op basis van toerisme, geïnitieerd door MSME-actoren in het Salawati-district, is gecentreerd in Rainbow Tourism Park, dat maandag officieel werd geopend door de deskundige staf van de Regent voor Economie en Financiën, Gesang Supratjahjo.

Gesang Supratjahjo sprak zijn waardering uit voor de MSME-acteurs in het Salawati-district, Sorong Regency, die hun eigen zelfhulp begonnen om de Indonesische culinaire marktactiviteit te houden.

Volgens hem is dit soort activiteiten zeer nuttig voor de inspanningen van de lokale overheid om de inflatie, die in het gebied nog steeds vrij hoog is, onder controle te krijgen.

Hij hoopt dat dit soort culinaire marktactiviteiten zal worden voortgezet, zodat ze de economie van de gemeenschap kunnen verbeteren, vooral voor het MKB in het Sorong-district.

Naast de culinaire markt, zei hij, moet het publiek ook een nationale beweging uitvoeren om de voedselinflatie te beheersen door voedselgewassen in elke tuin van het huis te planten.

"De beweging om voedselgewassen te planten is een poging om de inflatie te beheersen en de voedselzekerheid van de mensen in het Sorong-district te versterken", zei hij.

Het hoofd van het Salawati-district, Ngatijo, sprak zijn waardering uit voor de lokale MSME-spelers die activiteiten hadden opgezet die gunstig waren voor de economische groei en die de regering hielpen bij het overwinnen van de inflatie.

"Ik hoop dat deze activiteit niet alleen een week zal worden uitgevoerd en dan zal eindigen, maar ook in de toekomst zal worden uitgevoerd, zodat MSME's vooruitgang blijven boeken en bloeien", zei Ngatijo.

De voorzitter van het Nusantara Salawati Culinary Market Committee, die ook de manager is van Rainbow Majener Tourism Park, Minarno, verklaarde dat de activiteit een initiatief was van de MSME's als een opkomende beweging voor economische verbetering.

Minarno legde uit dat het Rainbow Majener Tourism Park onafhankelijk is gebouwd. Werk vervolgens samen met mkmo's in het Salawati-district om culinaire producten te verkopen zodat ze samen groeien en vooruitgaan.

"Het doel van deze activiteit is er maar één, namelijk de vooruitgang van kleine en middelgrote ondernemingen in het Sorong-district, zowel in termen van kwantiteit als kwaliteit", voegde hij eraan toe.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22413/pelaku-umkm-di-salawati-sorong-gelar-pameran-kuliner-berbasis-wisata

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.