Breaking

Speciaal Autonomy Fund om de ontwikkeling van infrastructuur en human resources in Papua te versnellen



Papoea is een gebied dat nooit aan de aandacht van de regering is onttrokken, vooral niet tijdens de ambtstermijn van president Joko Widodo als staatshoofd. Een vorm van overheidsaandacht voor Papua is het bestaan van speciale autonomie (autonomie)fondsen waarmee jongeren in Papua hun opleiding kunnen voortzetten tot op universitair niveau.

Opgemerkt moet worden dat de overheid sinds 2001 speciale autonomiefondsen uitkeert. Tot op heden zijn er een aantal successen geboekt waarbij veel Papoea-kinderen de mogelijkheid hebben gekregen om in het buitenland te studeren, zoals Amerika en Australië. Het is natuurlijk te hopen dat de duurzaamheid van het speciale autonomiefonds de belangen van het Papoea-volk nog meer zal raken.

De regionale secretaris van West-Papoea, Nataniel Mandacan, zei dat er veel successen zijn geboekt door Otsus, maar deze moeten nog worden opgevolgd tijdens de tweede Otsus-periode. Hij legde deze verklaring af toen hij de opmerkingen van de gouverneur las voordat hij in 2022 de Musrenbang Otsus van de provincie West Papua in Aston Niu Manokwari opende.

Volgens hem zijn er verschillende dingen bereikt, volgens regelgeving vóór de periode 2017-2022 heeft West Papua de Gouverneursregeling als basis gebruikt voor het verdelen van Otsus-gelden. De periode 2017-2022 heeft echter verschillende Perdasus opgeleverd in overeenstemming met het mandaat van de speciale autonomiewet nr. 21 van 2021 en de speciale autonomiewet nr. 35 van 2008.

De geproduceerde Perdasus omvat Perdasus nummer 2 van 2019 betreffende richtlijnen voor het ontvangen en verspreiden van provinciale en regentschaps-/stadsautonomiefondsen, Perdasus nummer 3 van 2019 betreffende olie en gas DBH, Perdasus nummer 10 betreffende instandhoudings-/duurzame provincies, Perdasus betreffende gebruikelijke gebieden, Perdasus betreffende Ondernemers OAP.

Naast Perdasus en Perdasi heeft het op het gebied van onderwijs ook het Affirmation Program Special Education Scholarships gefinancierd op verschillende niveaus van universiteiten in binnen- en buitenland, waaronder financiering voor de Faculteit der Geneeskunde, UNIPA.

Vanuit de gezondheidskant heeft het verwijzingsbehandelingen en verschillende andere gezondheidsprogramma's gefinancierd, waaronder BPJS, natuurlijk met het doel de levensverwachting te verhogen, inclusief Covid-19-hulp door het budget te heroriënteren, dus het zou dankbaar moeten zijn voor de afname van Covid-19 patiënten in West-Papoea.

Daarnaast zijn in de economische sector, in een poging om het inkomen per hoofd van de bevolking te verhogen, Papoea-kinderen door de politie van Noken aangesteld als politieagenten, evenals 1000 soldaten (TNI). Door de aanstelling van dorpskaders via het Special Autonomy Prospect Program. Verschillende strategische activiteitenprogramma's, verspreid over verschillende gerelateerde OPD's, hebben een hand of love-programma geïmplementeerd om uit extreme armoede te komen.

Afgezien daarvan heeft Otsus op het gebied van infrastructuurontwikkeling ook de ontwikkeling ondersteund op verschillende gebieden, zoals de aanleg van wegen en bruggen, sanitaire voorzieningen en het milieu als een provincie van instandhouding, huisvesting, elektriciteit, telecommunicatienetwerken, verschillende connectiviteitsfaciliteiten, zee en lucht.

In indicatoren voor macro-ontwikkeling is te zien dat de HDI in 2010 59,60 punten bedroeg, nu is deze gestegen tot 65,26 punten in 2021. Dit toont aan dat de ontwikkeling van human resources in West-Papoea blijft toenemen van een laag naar een matig niveau.

Het staat vast dat de regering 84,7 biljoen heeft begroot voor de provincies Papua en West Papua in 2022. Het bedrag van de begroting is een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, dat 79,7 biljoen Rp was. Het totale fonds van Rp. 84,7 biljoen werd verdeeld voor de provincie West Papua van Rp. 27,24 biljoen en voor Papua van Rp. 57,41 biljoen.

Sinds maart 2020 heeft de president van de Republiek Indonesië, Joko Widodo, een bijeenkomst met ministers om het speciale autonomievolume 2 te bespreken. Dit is bedoeld om de effectiviteit van regelgeving te evalueren. Mensen in Papua wachten ook op de nieuwe regelgeving in Otsus deel twee, ze hopen ook dat met de herziening van Otsus hun leven beter zal zijn.

Jokowi staat bekend als een president die zich grote zorgen maakt over het lot van Papua. Jokowi heeft ook Trans Papua-wegen, bruggen en andere infrastructuur gebouwd om de aarde van Cenderawasih vooruit te helpen. De inzet voor het welzijn van Papua blijkt ook uit de duurzaamheid van Papua's Special Autonomy (Otsus). Waar de implementatie van speciale autonomie door de centrale overheid wordt beschouwd als een aanpak om de welvaart te verbeteren, terwijl de kloof tussen Papua en andere provincies wordt verkleind.

Want in bijzondere autonomie wordt meer gezag aan de regio's gegeven, evenals respect voor de grondrechten van inheemse Papoea's. De gemeente is direct betrokken bij het toezicht.

Otsus is een speciaal beleid gericht op bepaalde gebieden voor de vooruitgang van een regio, de hoop is dat infrastructuur zich kan ontwikkelen en human resources ook kunnen concurreren met andere regio's, daarom zou dit beleid moeten worden ondersteund voor de versnelling van de ontwikkeling in Papua.

BRON: https://www.Suaradewata.com/read/202211100018/dana-otsus-percepat-pemkembang-infraktur-dan-sdm-papua.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.