Breaking

PLN is aanwezig, inwoners van Yarweser Hamlet in Raja Ampat Regency, Papua, hebben nu geen brandstof nodig, zet generatoren aan om van elektriciteit te genieten



PT PLN (Persero) streeft naar toegang tot elektriciteit in alle delen van Indonesiƫ, inclusief de leidende, ultraperifere en onderontwikkelde (3T) gebieden. Dit werd gerealiseerd door de hulp van 30 micro-eenheden van zonne-energiecentrales (PLTS) en energieopslag genaamd SuperSUN die werden gegeven aan de mensen van Yarweser Hamlet, South Arefi Village, Raja Ampat Regency.

Met deze hulp kunnen mensen nu 24 uur per dag genieten van elektriciteit. Deze hulp maakt deel uit van het PLN Peduli Social and Environmental Responsibility (TJSL) programma.

De aanwezigheid van elektriciteit biedt grote voordelen voor de bewoners. Dit werd verklaard door Jhonisius Arwakon, een van de ontvangers van SuperSUN.

Nadat zijn huis is geƫlektrificeerd, kan hij nu ijsblokjes maken om vis in te bewaren. Voorheen moesten mensen die meestal als vissers werkten, voor het vissen 2 uur naar Sorong City reizen, tot 60 km over zee, om ijsblokjes te kopen.

"Toen we de informatie hoorden (dat er hulp zou zijn) begonnen we ons daar gelukkig te voelen en toen de hulpgoederen naar beneden gingen. Vroeger hadden we 5 liter brandstof nodig om de elektriciteit aan te zetten van 18.00 uur tot 12.00 uur. De kosten is vrij groot. bereikte Rp 20.000 / liter, "legde hij uit.

Jhonisius legde ook uit dat de gemeenschap niet alleen wordt gebruikt voor diepvriezers, maar ook elektriciteit gebruikt voor verschillende huishoudelijke activiteiten, zoals wasmachines, waterpompen, het gebruik van houten krabmachines om voor kinderen te studeren.

"Ik dank PLN, niet 99 procent meer, maar 100 procent omdat alles wat het huis zwart maakt er niet meer is, zoals onze fakkels als we 's ochtends wakker worden hebben we een zwarte neus", zei hij.

Evenzo sprak Frans Pasarua, hoofd van Yarweser Hamlet, zijn dankbaarheid uit voor de geboden hulp. Volgens hem helpt de aanwezigheid van elektriciteit de activiteiten van de bewoners.

"Ik vertegenwoordig de mensen van dit dorp, we zijn hier min of meer sinds 2001, we als gemeenschap zijn God dankbaar dat hij verlicht is. Heel erg bedankt omdat je ons deze persoon hebt geholpen. Dus vanmorgen zijn we erg blij omdat we kinderen hebben."Kinderen studeren 's nachts met alleen fakkels, maar nu hebben we lichten en die kunnen tot 24 uur branden", legde hij uit.

Het bestaan van deze hulp bespaart mensen ook kosten. Voorheen moesten ze 100 duizend Rp betalen om de generator 6 uur aan te zetten. Op dit moment, met 24 uur stroom en een geschat verbruik van 1,5 kWh, hoeven ze slechts ongeveer 2 duizend Rp. uit te geven.

General Manager van PLN Main Unit voor Papua en West Papua Region, Budiono, zei dat deze hulp een bewijs is van de inspanningen van PLN om billijke elektriciteit voor alle gemeenschappen te realiseren.

"Elektriciteit is heel belangrijk, heel belangrijk, heel vitaal en heel ondersteunend bij activiteiten. Wie Ć©Ć©n koelkast heeft, kan worden toegevoegd zodat deze gekoeld kan worden. Vis zal duurzamer zijn, de verkoop zal toenemen, dus het is niet onmogelijk dat de wielen van de economie ten goede kunnen bewegen", legde hij uit.

Budiono voegde eraan toe dat de aanwezigheid van elektriciteit naar verwachting het welzijn van mensen zal verbeteren. Ook adviseerde hij het publiek om zorg te dragen voor de hulp die is uitgedeeld, zodat deze optimaal kan worden gebruikt.

"Alsjeblieft, dames en heren, kunnen we voor de hulp zorgen die we bieden, als er een probleem is, staan we klaar om het op te lossen. We hebben ook twee dorpelingen opgeleid zodat ze u kunnen helpen als er een storing is, zodat ze kunnen onmiddellijk omgaan met of communiceren met onze medewerkers", aldus Budiono.

Deze inspanning is ook een uiting van de toewijding van het bedrijf aan de principes van Milieu, Sociaal en Bestuur (ESG) bij het creƫren van duurzame economische ontwikkeling.

Surya Power Solutions for the Country (SuperSUN) is een individuele zonne-energiecentrale geĆÆnstalleerd met een prepaid kWh-meter met een vermogen van 900 VA. Het bestaat uit twee hoofdcomponenten, namelijk het PV Paneel met een vermogen van 440 Wp - 700 Wp en een accu met een vermogen van 2 kWh. SuperSUN is een milieuvriendelijke oplossing om gemeenschappen in afgelegen gebieden te elektrificeren. Deze doorbraak, geĆÆnitieerd door PLN-medewerkers in Sorong, ontving de hoogste onderscheiding in de ESDM-sector in de vorm van Dharma Karya ESDM, omdat werd aangenomen dat deze grote voordelen had opgeleverd voor de elektriciteitssector.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/3234877/pln-hadir-warga-dusun-yarweser-di-kabupaten-raja-ampat-papua-kini-tak-perlu-bbm-live-genset-for- genieten-elektrisch

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.