Breaking

 Richard Ohee: Er is een speciale strategie nodig om corruptiezaken in Papoea aan te pakken



Richard Ohee, de oudste zoon van de daders van de geschiedenis van Papua's integratie in de Republiek Indonesië, Ramses Ohee (laat) sprak over de strategie voor de ontwikkeling van Papua, inclusief de strategie voor het omgaan met corruptiezaken in Cenderawasih Earth.

Volgens Ondofolo Kampung Waena, Jayapura Regency, was een van de strategieën, die ook werd geïnitieerd door zijn overleden vader, Ramses Ohee, de uitbreiding van de provincie van de Nieuwe Autonome Regio (DOB). Zoals bekend is de provincie Papua sinds juni 2022 opgedeeld in 3 nieuwe nieuwe autonome regio's, namelijk de provincie Midden-Papoea, de provincie Zuid-Papoea en de provincie Papua Mountains.
 
"Met betrekking tot deze divisie heeft hij (wijlen Ramses Ohee) er lang bij Jakarta op aangedrongen dit onmiddellijk te realiseren, maar Jakarta heeft traag gereageerd. Nu de goederen (DOB) klaar zijn, is dat een strategie. Build Papua moet een specifieke strategie kennen, zoals de drie provincies die al gemaakt zijn, dat is een strategie", zei Richard Ohee in Waena, donderdag (17/11/2022).

Door deze verdeling, vervolgde Richard Ohee, zal het een impact hebben op veel dingen, waaronder de herschikking van de Special Autonomy (Otsus) fondsen, zowel wat betreft het bedrag van de toegewezen fondsen als het monitoringsysteem om de kans op onregelmatigheden te minimaliseren. oftewel corruptie.
 
Richard Ohee gaf ook een specifieke strategie met betrekking tot de aanpak van corruptie in Papoea. Richard Ohee vroeg de Corruption Eradication Commission (KPK) om een kantoor in Papoea te openen en samen te werken met traditionele leiders. Volgens Richard Ohee is de betrokkenheid van traditionele leiders als onderdeel van het netwerk van de Corruption Eradication Committee in Papua te danken aan het feit dat deze traditionele leiders elke burger die in hun gebruikelijke gebied woont, goed kennen.

Richard gaf een voorbeeld: als Ondofolo in het gebruikelijke gebied van Waena kennen bijna alle inwoners van Waena zijn afkomst, zijn beroep en zelfs zijn sociale leven. In het Ondofolo-apparaat wordt Richard bijgestaan door vijf chiefs die ook alle bewoners kennen die in het gebied van de chiefs wonen.
 
"De overheid heeft Papua via Otsus veel geld gegeven. Om het voor de KPK gemakkelijker te maken om het gebruik van het speciale autonomiegeld te volgen, moet hier een KPK-filiaal zijn (Papoea), dan is het KPK-netwerk hier het netwerk voor Ondoafi. Het KPK-kantoor is dus allemaal genetwerkt door inheemse mensen. Dus, KPK wacht maar op kantoor, de informatie komt wel aan op kantoor. Er moet een kantoor zijn, je wilt corruptie uitroeien (in Papoea) maar het KPK-kantoor is daar ver weg (Jakarta). Wat heeft het voor zin, er moet hier een filiaal zijn", zei Richard Ohee.

Evenzo voor het omgaan met de corruptiezaak die de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe, in de val lokte, vroeg Richard Ohee ook de anticorruptiedienst om eerst degenen te arresteren en vast te houden die het dichtst bij Lukas staan en die het geld zouden hebben van de eerste persoon in Papoea.

"Laat hem (Luke) het rustig aan doen, we wachten op zijn gezondheid (om te verbeteren), maar de mensen om hem heen moeten een voor een worden schoongemaakt. Die dieven zijn slimmer dan de KPK. Als (geld) in de regionale secretaris wordt geplaatst, zal het voor mensen gemakkelijk zijn om het te weten, "zei Richard Ohee.

Richard gaf toe dat hij bereid was de KPK te steunen bij het onderzoeken van naaste mensen die banden hebben met de vermeende corruptie die van Lukas werd beschuldigd, zolang de vermoedelijke naaste mensen woonachtig zijn in zijn gebruikelijke territorium in Waena.
 
"Het punt is dat wij allemaal, namens het Papoea-volk, namens Ondofolo in elk dorp, volledig achter de acties van de KPK staan om corrupte mensen in het land Papua uit te roeien. We wachten op de komst van de mensen uit Jakarta (KPK), dan zal ik ze allemaal openen", sloot Richard Ohee af.

BRON: https://sorongnews.com/richard-ohee-perlu-strategi-special-untuk-tangani-case-korupsi-di-papua/


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.